Sjældent har Sorø taget sig skønnere ud ved juletid end i år. Men julehygge kommer ikke af sig selv, og en af de ’julemænd’, der har spillet en hovedrolle i år, er Klaus Nielsen fra MK Illumination ApS, en del af Creation Group A/S, som er verdensførende leverandør af animerede figurer og dekorationer til alskens festlige formål.

Firmaet ligger i Ringsted, og er man så heldig at få en rundvisning dér, føler man sig en lille smule som ‘Charlie i Chokoladefabrikken’. Klaus Nielsen er heldigvis nemmere at tale med end Willy Wonka, og han fortæller til Dit Sorø, at ved juletid er der ekstra travlt i firmaet, der producerer, leverer og monterer alt fra rensdyr til nikkenisser over hele landet – til eksempelvis forlystelsesparker, stormagasiner og købstæder.

Klaus, der bor i Sorø, har således kørt i pendulfart mellem Ringsted og Sorø for at sætte de mange nye lyskæder op i samarbejde med Sorø Kommune (vej og park) og Nyrup Installation.

Med LED-teknologien kan næsten alt lade sig gøre, man kan få f.eks. blinkende lys og utallige farver samt den klassiske stilrene varme hvide ensfarvede, som Sorø Julefonds bestyrelse har valgt skal pryde byen ved juletid. Klaus fortæller til Dit Sorø, at alle lyskæderne er IP67-certificeret: “Vi er det eneste firma i verden der leverer 100 % vandtætte produkter”. 

Sorø Handel & Services aktivitetsformand Bettina Nielsen har lagt et stor arbejde i at sælge støttebeviser til nye lyskæder og ikke mindste støtten til en nyskabelse i år, nemlig julekuglerne i midten af guirlanderne i bymidten. “Det har været helt overvældende med den opbakning, der har været fra de erhvervsdrivende i byen”, fortæller Bettina Nielsen. 

“Karsten Sabransky fra Sorø Julefond ønskede, at vi fik bundet Sorø sammen, og derfor har MK Montage-teamet også været rundt og rejse lysende juletræer på Pedersborg Torv, Nordmarksvej og Frederiksberg. Når jeg er gået en tur igennem byen om aftenen, har jeg mødt mange virksomhedsejere og borgere, der har givet et klap på skulderen, og det er altid fantastisk, når det hele lykkes i en fælles indsats, og resultatet er superflot”, siger Klaus Nielsen. “Tænk at vi allerede det første år af vores aftale med Sorø Julefond fik så mange butiksfacader monteret med funklende varmt lys, og allerede nu kimer telefonen med nye lysordrer fra de erhvervsdrivende i byen”.

Er du interesseret i et tilbud, så giv Klaus et kald på 22913488. 

 

Klaus Nielsen. Foto: SDL
Foto: SDL
Foto: ABW
Foto: ABW
Foto: ABW