I den kommende tid er der ekstra knald på, når gaver og indkøb skal i hus inden jul. Hos GF Forsikring oplever man en markant stigning i parkeringsskader, hvor modparten stikker af. Efterlad en hilsen, hvis det går galt, lyder opfordringen fra GF Forsikring på Vestsjælland.

Det er mørkt og koldt, der er meget på indkøbssedlen, og i mørket kan det være ekstra svært at orientere sig på parkeringspladsen. Dertil skal lægges travlhed og et hoved fuld af gøremål. Så bliver der måske kørt lidt for hidsigt eller uopmærksomt, og man kommer til at skade en andens bil. Skaden kan også ske, når børnene skal hjælpes ind eller ud af bilen, så kan bildøren hurtigt støde ind i nabobilen.

Hos GF Forsikring har man siden 2015 oplevet en stigning på omkring 20 procent i antal parkeringsskader, hvor der – som det hedder på forsikringssprog – ikke er en ansvarlig modpart. Det betyder, at den ansvarlige bilist ikke efterlader en besked til bilejeren, men stikker halen mellem benene.

– Det er rigtig irriterende at blive mødt af en bule eller en ridse, når man kommer ud til sin bil på parkeringspladsen, og stå alene tilbage med udgiften selv. Så det er god stil at give sig til kende, fortæller Charlotte Wiik fra GF Vestsjælland med kontorer i Sorø, Slagelse og Holbæk.

Efterlad en besked under vinduesviskeren
GF Forsikring har udviklet et undskyld-kort, som man kan udfylde og efterlade under vinduesviskeren. Kortet kan man hente på nærmeste GF-kontor eller downloade på adressen www.gfforsikring.dk/godstil. Her skriver man sit navn og telefonnummer, så den skadelidte kan kontakte en og få forsikringsoplysninger. Kortet kan også fås, selvom man ikke er kunde i selskabet.

– Vi vil gerne opfordre til, at man viser overskud til hinanden, både her i julemåneden og resten af året, og at give sig selv til kende, hvis man er skyld i, at en anden får en skramme på bilen, lyder opfordringen fra Charlotte Wiik.

Tjek om forsikring dækker
Det er forskelligt, hvordan ens bilforsikring dækker ansvarsskader. Årsagen til at mange ikke efterlader en seddel med en besked, må formodes at være den selvrisiko, der som oftest er på bilforsikringen.

GF Vestsjælland oplyser, at der faktisk kan være en god chance for, at ens forsikring dækker, hvis man laver en parkeringsskade på en andens bil, det som også i daglig tale kaldes for BILKA-buler. Det vil i så fald stå i betingelserne eller på ens police.

– Hos GF er det faktisk sådan, at mange af vores bilkunder ikke har selvrisiko på ansvarsskader ved parkering. Det får man, når man når et bestemt trin hos os. Derfor er det en god ide lige at tjekke, hvordan man er dækket, hvis man uforvarende laver en skade på en andens bil. Eller måske undersøge, hvad der skal til for at få sådan dækning, slutter Charlotte Wiik fra GF Vestsjælland.

Hos det kundeejede GF Forsikring får man del i årets overskud, selvom man er uheldig og får en skade i årets løb – fx hvis man uforvarende kommer til at lave en bule i en andens bil.

Kør ikke fra en skade, du har pådraget en anden, men vis (jule-)overskud, og efterlad dine kontaktoplysninger. Måske dækker forsikringen, fortæller GF Forsikring på Vestsjælland. Foto: GF Forsikring