Lynge-Brobys Idrætsforenings initiativ med en fodboldskole for børn med diagnoser i sommers er indstillet til Danskernes Idrætspris i P4 Sjællands område.

I forbindelse med klubbens årlige fodboldskole blev der i år arrangeret en fodboldskole for udsatte børn med diagnoser samme sted og på samme tidspunkt. Således at disse børn, der også kan lide fodbold og sport, kunne øve sig og træne sammen. De kunne desuden komme tilbage til skolen efter ferien og fortælle, at de ligesom “de andre” havde brugt en del af ferien på at gå på fodboldskole og kunne snakke med og føle, at de var ligestillet med andre piger og drenge på deres alder.

Samtidig foregik det med hensyntagen til deres baggrund og behov og blev ledet af én med erfaring og uddannelse heri. Børnene var så glade og stolte, og de andre “almindelige” deltagere udviste fuld accept og respekt.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?
LBI Sorø skal vinde, fordi de kæmpede en sej kamp om at overbevise forbundet om at dette initiativ var en god ide og kunne gennemføres med succes. De har formået at samle frivillige til at støtte projektet og gennemførte det med supersucces for især børnene og deres forældre, der kunne se tilbage på en dejlig, minderig og god uge i deres liv med noget, der optager dem, men som er svært at dyrke på almindelig vis. Disse børn og forældre kæmper rigeligt i dagligdagen, så dette initiativ var et godt, nyt, forfriskende og spændende projekt.

Hvis du er enig, så kan du stemme på dette fantastiske initiativ, så de går videre og bliver landskendt til glæde for børn i hele landet. Sidste frist for at stemme er den 16. november klokken 09.00. Du stemmer her.

Foto: LBI