Der er kommet helt nye toner på menukortet på Restaurant Solaris på Comwell Sorø. Hotellet har netop ansat den gastronomiske sværvægter Klaus Kilgast Andersen til at styre køkkenet. Han kommer med erfaringer fra stjernerestauranter som Geranium, Geist, Kokkeriet og Hotel D`Angleterre.

 

Klaus Kilgast Andersen, kok Sorø Comwell, foto: Jesper Vind, Comwell

Klaus Kilgast Andersen, 38 år, skal udvikle det i forvejen høje, kulinariske niveau på Sorøhotellet. Han medbringer erfaringer fra flere prestigefyldte stjernerestauranter i hovedstaden. Blandt andre Geranium, Geist, Kokkeriet og Hotel D`Angleterre. Nu har han rykket teltpælene op og skal i fremtiden stå i spidsen for Restaurant Solaris på Comwell Sorø, der endda har sin egen vinmark.

 

”I min nye stilling bliver min første opgave at udvikle og fastlægge Comwell Sorøs gastronomiske profil. Det er en vanvittig fed opgave, som vi allerede er i fuld gang med. Mine udfordringer bliver i den forbindelse, at prøve kræfter med hvad der fungerer i Sorø, kontra hvad der fungerer i hovedstaden. Jeg har arbejdet mange forskellige steder, og jeg har været så privilegeret, at restauranternes stilarter har været ganske unikke. Jeg har lært én vigtig ting; at holde fokus på smag og meningen med sammensætningen af råvarer. Når en gæst modtager en tallerken fra mit køkken, skal han fornemme, at der er en mening og en klar grund til netop denne sammensætning,” siger Klaus Kilgast Andersen.

Man vil gerne køre en omvej

I sidste måned var Klaus med til at høste Comwell Sorøs egen vinmark for første gang, og det er disse unikke muligheder, der har lokket Klaus til Comwell Sorø:”

“En kok skal have noget på hjertet. Med den erfaring jeg har i min bagage, er jeg overbevist om, at jeg kan lave mad hvor som helst og til hvem som helst. Restaurant Solaris har et kæmpe potentiale til at blive sådan lille unik perle, som du gerne kører en omvej for. Køkkenet har i mange år haft et meget højt niveau, det skal vi fortsat stræbe efter,” fortæller Klaus.

Klaus bor i dag sammen med kæresten Louise og deres to piger, Selma og Ella My, i Solrød Strand.   Udover sin store kærlighed til mad har Klaus en brændende lidenskab for film, serier og musik. Han ser gerne film og serier igen og igen, og skulle nogen opleve ham alene i bilen på vej hjem fra arbejde, så vil man opdage, at der kører hård rock eller hip hop for fuld knald.