Sorø Kunstmuseum var fyldt til randen, da Kulturminister Mette Bock åbnede udstillingen Guld og grønne skove, som fejrer Ordrupgårds 100 år.

Ordrupgårds museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark introducerede udstillingen med 95 udvalgte værker, der normalt er en del af Ordrupgårds faste samling. Sorø har som det eneste sted på Sjælland fået mulighed for at vise vandreudstillingen, der tager afsæt i den danske guldalder med mesterværker af Eckersberg, Købke, Lundbye og Constantin Hansen og afspejler især datidens største kunstnere. Det gælder Fynboerne, og markante navne som Theodor Philipsen, L. A. Ring og Th. Bindesbøll.

En særlig plads har en af Odrupgaard-samlingens absolutte danske stjerner, Vilhelm Hammershøi, der er repræsenteret med ni malerier, heriblandt det nyligt erhvervede Hvide døre. Som noget helt specielt indgår det hidtil ukendte kunstværk, Portræt af en dreng, malet af den verdensberømte kunstner Camille Pissarro (1830-1903) også i udstillingen og vises her frem for offentligheden for første gang. Da Ordrupgaard for tiden er lukket i forbindelse med opførelsen af museets nye tilbygning, udlånes portrættet nu til Sorø Kunstmuseum.

Du kan se udstillingen frem til 13. januar 2019. Du er også meget velkommen til at bestille en omvisning på Sorø Kunstmuseum med din virksomhed, dine venner eller andre grupper på tlf. 5783 2229 eller butik@sorokunstmuseum.dk

Foto: IDM