Julen nærmer sig. Det er for mange en kærlighedsfest med familien og duft af julebag. Men det er ikke alle, der har kræfter til selv at stå i køkkenet. Det vil 25-årige Annemette Pedersen gerne gøre noget ved. Hun vil bage julekager til de gamle.

Annemette Pedersen.

Annemette Pedersen flyttede til Sorø for et års tid siden. Hun har kombineret sin passion for at lave mad med sit ønske om at hjælpe andre i sit projekt ”For de ældre”. Projektet går ud på at bage forskellige julekager helt fra bunden, så de ældre mennesker også kan nyde den gode gamle smag og duft af jul.
”Jeg gjorde det sidste år, og det var en kæmpe succes! Jeg stod alene og bagte til 30 personer, men i år er det vokset, så jeg har fået hjælp, og vi skal i hvert fald bage til 50 personer,” siger en glad Annemette.

På Facebook har hun oprettet en side med navnet ”For de ældre”, hvor man kan følge projektet, og der skriver hun, at hun vil glæde dem, som har været med til at skabe det samfund, vi lever i og sætte fokus på nogen, som ofte er glemt i hverdagen. Da hun er studerende og dermed ikke har de store midler, har hun været rundt i Sorø for at finde sponsorater:

”Jeg er så stolt over at få opbakning fra lokale butikker og fitnesscentre. Jeg har fået produkter at bage med og poser til at fragte julebaget,” fortæller hun.

Ud over sponsorater får Annemette henvendelser fra folk, som vil give en hånd med til at bage. Det betyder, at projektet kan nå ud til flere, og det glæder hende.

”Det er dejligt at opleve næstekærligheden blomstre, og vi håber, at de kære ældre i Sorø ved at modtage en lille julepakke, føler sig husket, elsket og ikke mindst er rigtig mange menneskers tid værd,” siger Annemette.