Der er nu en julegave på vej til alle pendlere i Sorø, idet arbejdet med udbygning af P-pladser ved Sorø Station nu er igangsat og ventes afsluttet inden nytår. Der etableres yderligere 122 P-pladser i forlængelse af den eksisterende P-plads ved Sorø Station.

Foto: ABW

Gert Jørgensen, Borgmester i Sorø Kommune udtaler: ”Jeg er meget glad for, at DSB og vi har kunnet træffe aftale om at udvide parkeringsarealet. Når man kigger på antallet af biler parkeret på stationens parkeringsplads, er det jo tydeligt, at Sorø Station er en meget attraktiv pendlerstation med tre tog i timen. Det er med til at gøre Sorø Kommune til et attraktivt sted at bo, og det er noget, som kommunens mange nye tilflyttere har fået øje på og taget til sig. Med stationens 122 nye parkeringspladser er der plads til vækst i de kommende år til glæde for både nuværende og kommende borgere.”

Det er DSB, der står for projektet og som ejer P-pladsen, mens den efterfølgende drift deles mellem Sorø Kommune og DSB.

Fakta:
· Finansiering af de ekstra P-pladser kommer fra Finansloven, hvor der i 2017 blev sat 5 mio. af til, at DSB kunne købe matr. nr. 60a og 61, Lynge By, Lynge og efterfølgende etablere parkeringspladser.
· Ifølge tidsplanen forventes P-pladserne færdige og klar til ibrugtagning i uge 52.