Enhedslisten har som det eneste parti i Sorø Byråd konsekvent sagt, at omfartsvejen i Dianalund ikke skal etableres.

Der er flere årsager, men klima og miljø er to gode grundene det kan suppleres med vores ønske om, at prioritere velfærd frem for asfalt.

Hvis man tager en tur forbi blandt Holbergskolen og Ruds Vedby skole og daginstitutionen i Ruds Vedby, er oplevelsen, at det er institutioner, der trænger meget til at blive renoveret.

På den baggrund virker det efter Enhedslistens opfattelse vanvittigt, at der i en tid, hvor der skal findes besparelser, tales om at udskyde bygningen af en omfartsvej. Den skal helt tages af bordet!!

I stedet, skal der være fokus på at skabe gode og trygge rammer for de børn og unge, der bruger såvel som daginstitutioner som skoler.

Det siger rigtigt meget om prioriteringerne i Sorø Kommune, at der er afsat omkring 45 millioner kroner til en omfartsvej, men at der ikke er afsat midler til renovering af en skole, hvor det regner ned gennem loftet, hvor der hænger ledninger ud af væggen, hvor der er der huller i væggene og lokaler, der er ramt af skimmelsvamp og at læskuret i gården har store huller i taget og der er flere døre, deriblandt branddøre, der er hul i efter at nøglesystemet er udskiftet.

Sorø Kommune bryster sig ofte af, at Kommunen ligger højt på erhvervsskalaen. Den prioritering giver ikke mening, når vores børn tilbydes et så ringe grundlag for at modtage deres undervisning.

Sorø Kommune bør stræbe efter, at alle daginstitutioner og skoler tilbyder rum og indretning, så der er mulighed for at arbejde ud fra moderne pædagogiske metoder, og der skal være plads og rum til at differentiere undervisningen i skolerne og legen i daginstitutionerne. Institutionernes udearealer skal give plads til fysisk udfoldelse, som kan bruges året rundt og fungere som et ekstra klasselokale for skolerne. Skolen skal være et sted med plads til forskellige læringsstile og måder at lære på. Børn lærer ikke ens, og det skal de fysiske rammer afspejle.

I Enhedslisten vil vi børn og velfærd, og at omfartsvejen ved Dianalund tages ud fra budgettet nu!

Bo Mouritzen
Byrådsmedlem
Abelone Bergløv
Enhedslisten i Sorø