I denne uge kontrollerer landets 12 politikredse uopmærksomme trafikanter på vejene for at få flere til at holde fokus på trafikken, når de sidder bag rattet. Det drejer sig især om at fange bilister, der taler i håndholdt mobiltelefon.

Politiets kontrol sker samtidig med at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og kommunerne sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken med kampagnen “Kør bil, når du kører bil”, der varer fra den 17. september til den 7. oktober.

– De fleste har nok oplevet at møde en uopmærksom bilist, der slingrer afsted på vejen og måske kommer over i modsatte vognbane. Det skaber både irritation og en enorm utryghed hos alle andre. Så drop mobilen, når du sidder bag rattet! Så kan du også nå at reagere hurtigere, hvis der opstår en kritisk situation, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

19.900 sigtelser !

Alene sidste år sigtede politiet 19.900 trafikanter for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, oplyser Rådet for Sikker Trafik. I denne uge sætter politiet i hele Europa ind med ekstra kontrol mod de uopmærksomme trafikanter,

-Hvert år må vi ringe på døren hos familier med besked om, at en pårørende enten er kommet alvorligt til skade eller har mistet livet på grund af uopmærksomhed i trafikken. Det er vigtigt, at vi alle er opmærksomme i trafikken, og derfor er uopmærksomhed et af Rigspolitiets fokusområder, siger Christian Bertelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.