Hotel Sorø Comwell høstede midt i september for første gang druer på den vinmark, hotellet i 2016 plantede på skråningen mod Pederborg Sø. Til foråret ventes hotellet at kunne servere sin egen mousserende vin lavet på solarisdruer fra egen vinmark.

Vinhøsten på Comwell Sorø kom i hus i samarbejde med Dyrehøj Vingård på Røsnæs. Idémanden bag projekt vinmark i Sorø er ejendomschef Jens Peter Andersen, der tilbage i 1989 byggede hotellet, som dengang hed Sorø Storkro. Nu har en rekordvarm sommer sat ekstra fart på vineventyret, for det var ikke ventet, at der kunne høstes førend i 2019.

Hotelchef Ninna Stæhr i vinmarken sammen med restaurantchef Winnie R. Christensen samt Klaus Kilgast Andersen og Jens Peter Andersen. Foto Jakob Vind, Comwell.

 

”Da vi plantede vinmarken tilbage i 2016, var udsigterne, at første høst kunne ske i efteråret 2019. Jorden og skråningen har siden vist sig at skabe de optimale vækstrammer for vinstokkene, og vi har derfor fået mulighed for allerede at høste nu. Druen er en af de bedst egnede til vores klima. Den har et højt sukkerindhold og er en smule krydret, hvilket gør den optimal til mousserende vin,” fortæller en stolt Jens Peter Andersen. Han var med til at bygge Sorø Storkro tilbage i 1989 og har siden været ansat som ejendomschef. I 2016 anlagde han vinmarken sammen med Elefantgården og Dyrehøj Vingaard og har siden passet den med kyndig vejledning fra Dyrehøj Vingaard, der nu også sørger for, at de høstede druer kommer på flaske.

Hotelchef Ninna Stæhr glæder sig til at kunne servere hotellets egen vin for gæsterne:

”Vi glæder os til at kunne byde vores gæster på et glas vin fra egen avl. Det er en rigtig god story telling, der både matcher hotellet og hele vores gastronomiske profil. Mange af vores gæster har jo fulgt interesseret med i projektet, så for dem bliver det også en stor oplevelse at smage, når vinen kommer på flaske.” siger hun.

Samarbejde med Historisk Haveforening

Vinstokkene blev i øvrigt høstet i samarbejde med Sorø Historiske Haveforening, der også har anlagt Sorø Museums historiske urtehave. I alt blev der høstet 620 kg druer, der nu er sendt af sted til produktion på Dyrehøj Vingård på Røsnæs, som vil producere en perlende og mousserende vin, som kommer på flaske i løbet af påsken 2019.