Efter at have været svagt stigende over de seneste år er antallet af indbrud og tyverier i Sorø Kommune nu faldende. Det viser en ny opgørelse fra Sydvestsjælland og Lolland-Falsters Politi.

I de seneste tolv måneder er der anmeldt 356 indbrud i Sorø Kommune, hvilket svarer til niveauet fra 2015. I 2017 var tallet 416. Ser man på tyveri, er der anmeldt 569 tilfælde i de seneste tolv måneder, hvilket er et godt stykke under de 752 tilfælde, som blev anmeldt i 2017.

Borgmester Gert Jørgensen er glad for udviklingen.

Udviklingen glæder borgmester Gert Jørgensen: – Det glæder mig, at det ser ud til, at vi har fået knækket kurven for indbrud og tyveri. Vi har en god og tæt dialog med politiet om, hvordan vi fortsætter den positive udvikling. I den forbindelse vil jeg gerne sige tak til de borgere, som tog sig tid til at deltage i det store borgermøde om, hvordan man selv kan være med til at forebygge indbrud, som vi afholdt i samarbejde med politiet i foråret. Jeg hæfter mig også ved, at Sorø Kommune er helt i front, når det gælder andelen af husstande, der er med i Nabohjælp. Det synes jeg er positivt.

11 procent af kommunens husstande er tilmeldt nabohjælp-ordningen. Det er den største tilslutning i hele politikredsen.