Sonja Jørgensen har været dagplejer siden 1978, hvor hun forinden havde arbejdet på LK i Sorø. Dengang fik man dagplejebørn allerede i 3 måneders alderen, og der er jo sket meget siden dengang. Fire faste børn samt et gæstebarn til tider. Hun har været dagplejer på samme adresse i alle årene og fejrer nu jubilæum.

“Sidste år kørte en studentervogn forbi huset, jeg var tilfældigvis ved døren, og hører så en ung pige råbe: “Der står min dagplejemor”. Det syntes jeg var sødt. Tænk at hun kunne huske det”, siger Sonja Jørgensen. “Når jeg er ude og handle, møder jeg tit ’gamle’ forældre, hvor vi lige får en snak om løst og fast – og selvfølgelig lige om ungerne”, tilføjer hun.

Foto: Anne Beth Witte – Dit Sorø

Sonja har altid nydt de mange børn i huset, og har altid haft et godt forhold til forældrene, da ærlighed og respekt går hånd i hånd. At Sonja har holdt til at være dagplejer i 40 år skyldes ikke bare de skønne børn og forældrene, men også de mange gode kollegaer. Der har altid været et godt sammenhold, og de er gode til at sparre med hinanden, bl.a. med små fif til leg og læring m.m.

“I dag er teknologien helt fantastisk, og jeg benytter mig faktisk af at kunne sende små billeder til forældrene, særligt hvis deres barn var grædende, da de blev afleveret. For 5 minutter senere smiler barnet og er i gang med legen, og det er dejligt at kunne sende en ’beroligende’ sms til dem”, siger Sonja.

Der er reception d. 1. september ved Østervang 4 i Sorø, kl. 13-15. Der vil være lidt ’hapsere’ fra Lottes Homeparty, kaffe og kage m.m. Kig ind på Østervang 4 og ønsk tillykke!

Sonja er i øvrigt indstillet til Dronningens Fortjenstmedalje, som kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.  Det bliver spændende at følge med i den nyhed.