Olympiske lege afsluttede skoleåret på Sorø Privatskole. 600 elever, fordelt i forskellige lande, dystede på kryds og tværs af klasser og årgange i forskellige lege på banerne omkring Sorø Hallen fredag den 29. juni. En fast tradition på skolen.

Det skriver Sorø Privatskole til Dit Sorø.

Sidste skoledag før sommerferien på Sorø Privatskole går traditionen tro med en omgang olympiske lege ved Sorø Hallen.

Her dyster de omkring 600 elever, fordelt i forskellige lande på kryds og tværs af klasser og årgange, i discipliner som sækkevædeløb, sjipning, gummistøvlekast, hulahopring, æggeløb og ram overliggeren, hvor eleverne skal ramme fodboldmålets overligger, så en spand fyldt med vand vælter ned over læreren.

“Jeg tror alle, også vi voksne, kender til den der boblende følelse i kroppen sidste dag før sommerferien. Dagen kan bare ikke gå hurtigt nok. I stedet for at sidde inde i hvert vores klasselokale med hygge og guf, har vi på Sorø Privatskole valgt, at komme ud af lokalerne og lege og bevæge os sammen.

De olympiske lege er på den måde en festlig dag med masser af fællesskab, der går så hurtigt, at mange elever bliver helt overraskede, når vi har sunget sidste linje i skolesangen, og det hele er slut, og ferien allerede er begyndt,” udtaler Nanna Kofoed Øhrgaard, skoleleder på Sorø Privatskole.

Afgangseleverne i 9. klasse dimitterede i onsdags, så det var eleverne i 8. klasse, der som de ældste elever på skolen fungerede som holdledere for hvert af landene.

  
Andreas Bundgaard tv. og Filippa Due th. Foto: Sorø Privatskole. 

“Det er en god afslutning på skoleåret. I går var det med klassen, og i dag er det med hele skolen på tværs af klasser og årgange. Der er en virkelig god stemning. Man ved det snart er sommerferie, og nu handler det bare om at være sammen og have det sjovt.

Vi er de ældste elever, så vi har ansvaret for at holde stemningen oppe og få alle med. Det er et ekstra ansvar, som vi tager på os. Jo yngre de er, jo mere spændt har de været på idag. Så det er vigtigt, at alle får en god oplevelse. Vi kunne ikke forstille os en bedre måde at sige farvel på,” fortæller Andreas Bundgaard og Filippa Due fra 8.X, der er holdledere for landene Grækenland og Indien.

Eleverne i 8. klasse beviste igen i år, at de kunne leve fuldt ud op til titlen som holdledere. Det kom til udtryk i måden de løste legene på, deres sjove kampråb og optællinger af holdmedlemmer, før de gik videre til næste leg.

Nogle af de mindste elever fik også lov til at sidde på skulderne, mens de gik til og fra Sorø Hallen i et festligt optog gennem Alleen.

De olympiske lege blev afsluttet på Sorø Privatskole, hvor eleverne spiste madpakker sammen, mens alle landenes point blev talt op. Afslutningsceremonien fandt sted i skolens amfiteater med præmieoverrækkelser og fællessang, før eleverne kunne gå på en lang velfortjent sommerferie.

Tak til Sorø Privatskole for stemningsbilleder og video fra dagen.