Mellem 400 og 450 mennesker var kommet ned i Byparken for at fejre Sankt Hans med Dianalund B&U Kultur. Det skriver Dianalund B&U Kultur til Dit Sorø. 

Bo Christensen, formand for kultur- og fritidsudvalget i Sorø kommune, indledte sin båltale med at fortælle om den “overvældende opbakning til dette Sankt Hans arrangement, som overgik alle de arrangementer han havde deltaget til i Sorø midtby”.

Han kom herefter ind på baggrunden for hvorfor vi fejrer Sankt Hans, som i dag handler om at fejre Johannes Døberens fødselsdag. Grunden til man brænder bål, er fordi man ifølge gammel folketro mente, man kunne holde det onde på afstand.

Bo fortsatte i sin tale med at komme ind på vigtigheden af fællesskabet blandt mennesker og ikke kun dyrke det perfekte. Om det er på fodboldbanen, i skolegården, på arbejdet eller i foreningen, så er det vigtigt at dyrke fælleskabet.

Lotteriet blev udsolgt
Dianalund B&U Kultur afholdte i år lotteri til fordel for aktivitetsområdet På Banen. Der var blevet sponsoreret hele 84 præmier fra mange forskellige sider, både butikker og forlystelser i og omkring Dianalund havde bidraget med præmierne.

Der blev solgt lodder for 7.500 kr. og der blev dermed udsolgt inden bålet blev tændt.

Det var i år Spirekoret og Tersløse Kirkes børne- og ungdomskor der sang for, da midsommersangen skulle synges i forbindelse med at bålet blev tændt. Begge korene blev ledet af Lea Schmidt Daescu.

B&U Kultur takker for opbakningen
Dianalund B&U Kultur vil gerne tanke for at der igen i år var så stor opbakning om Sankt Hans arrangementet, både fra alle de fremmødte, men også alle sponsorerne og ikke mindst de frivillige kræfter der har hjulpet til i boden, med kagebagning, kaffebrygning, opbygningen af bålet samt sikker afbrænding.

Tak til Dianalund B&U Kultur for de flotte stemningsbilleder fra dagen: