Solen skinnede om kamp med glade smil og lykønskninger, da Sorø Kunstmuseums 75 jubilæum fejredes lørdag den 2. juni.

Den hyggelige museumsgård var fra tidlig formiddag fyldt med forventningsfulde mennesker, der kunne se frem til taler fra mæcenen Lorentz Jørgensen, museumsdirektøren Charlotte Sabroe, borgmesteren Gert Jørgensen og formanden for Sorø Kunstmuseums Venner, Ove Dam, og efterfølgende gå ombord i buffeten leveret af Støvlet Kathrines Hus.

Udstillingen Søren Martinsen: GIGANTERNE var et tilløbsstykke. En ‘den SKAL du se’-særudstilling for alle i Sorø, nemlig en samling af monumentale malerier, der dyrker en romantisk, overdreven vision af Sorø-landskaberne. Kærligt og kritisk, men mest kærligt… i kunstmuseets kælder var der knald på farverne og formerne, det er en udstilling man skal se mere end én gang, og det kan du frem til september.

Længere oppe i bygningen kunne gæsterne bl.a. opleve Andrea Vagn Jensens gribende performance foran Kvium-klassikeren ‘En køkkenscene’. Forfatter Hanne-Vibeke Holst har skrevet teksten.

Omkring museet var den rene idyl, med marathonsang i biblioteksgården og streetfood leveret af bl.a. Skotte og Stentoft og Juiceclub. Man kunne også få en snak med Mette Skjoldan fra den nye historieforening 1684-1862, der vil lave en historiefestival som omhandler perioden fra Holbergs fødsel til Ingemanns død.

Det var en god dag også for bymidtens forretninger, eksempelvis kunne Lizette fra Juiceclub melde om heftig aktivitet både i cafeen i Holberg Arkaden og boden ved kunstmuseet. En dag med summende og glad aktivitet overalt i bymidten. Mange mennesker trodsede sommervarmen for at deltage i Sorø Byløb – traditionen tro skudt festligt igang af Ashley Brereton og Susanne Knudsen fra Rotary. Der blev drukket masser af iste og vand i Storgade denne hede lørdag!

Se de første stemningsbilleder her…

Reception (foto: SDL)…

Udstillinger… (foto: SDL)

Marathonsang… (foto: SDL)

Sorø Byløb (foto: SDL)…