I weekenden den 2. og 3. juni har Sorøs ældste juniorer roet mod Tysklands og Nordens bedste juniorer ved en rangliste regatta i Hamburg.

Det skriver Sorø Roklub til Dit Sorø.

Både for de tyske og udenlandske roere er der udtagelser til landsholdet på højkant og det bliver spændende at se de endelige udtagelser i den kommende uge til Junior Nordiske Mesterskaber, som i år foregår på Sorø Sø den 7-8 juli.

Junior A drenge, 2.000 meter
Rasmus Lind ror dobbeltsculler med Aske Storm Smedegård (Viking) og de 2 drenge har fået rigtig godt skub i dobbeltsculleren, efter kun få ugers træning sammen. Rasmus og Aske lagde lørdag fra land i hæsblæsende tempo 40 og checkede derefter ned, førte løbet til mål og endte i tiden 6.46.79 min. Det blev til guld både lørdag og søndag.

I samme løb ror Jannick Wly Andersen dobbeltsculler med Marcus Lyngesen (Hvidovre). Jannick har i ugen op til Hamburg været uheldig at falde og træningen op til regattaen var derfor ikke optimal. Holdet opnåede en femteplads lørdag i tiden 7.08.34 min. og en tredieplads søndag.

Rasmus og Aske roede senere på dagen dobbeltfirer med Victor Lauritzen og Mathias Batenburg (begge Roskilde), hvor det lørdag blev til en andenplads i tiden 6.22.42 min. og søndag vandt de deres heat over 3 andre danske, 2 tyske og et svensk hold.

Junior B drenge, 1.500 meter
Peter Schou ror dobbelt sculler med Magnus Dollerup Madsen (Roskilde) for første gang også efter få kilometers træning sammen. Det blev om lørdag til en sjetteplads i tiden 5.34.86 min. og søndag opnåede holdet en femteplads.

Drengene i denne gruppe var med i Hamburg for første gang for at få international erfaring med i rygsækken og de måtte i dobbeltfirer stille op mod de noget ældre og større junior A roere på den fulde 2.000 meter distance, men det klarede drengene superfint.

Peter og Magnus roede dobbeltfireren med Leander Kalizan (Roskilde) og Patrick Klestrup (Rødvig).

Det blev lørdag til en femteplads i tiden 6.38.20 min. og søndag til en sjetteplads.

GemGemGemGem