Af Morten Heegaard Christensen, byrådskandidat SF

Kære Sorø Kommune.

Morten Heegaard Christensen. Privatfoto.

Tak fordi I lyttede til mit forslag om at etablere mere sikre forhold på Næstvedvej i Broby Overdrev.

Dagen efter jeg skrev til kommunen fik jeg svar fra forvaltningen om, at de vil afstribe og skilte Næstvedvej som 2 minus 1 vej, som den første strækning i Sorø Kommune.

På en 2 minus 1 vej skal bilerne køre i midten af vejbanen. Der afstribes med stiplede linjer i siderne, hvor cyklister og fodgængere kan færdes. Ved modkørende biler skal bilerne trække ud i siderne, men holde sig bag cyklister.

Tiltaget har til formål at dæmpe hastigheden igennem Broby Overdrev, skabe mere sikre forhold for cyklister og fodgængere, samt at skabe sikre forhold for udkørsler fra de private ejendomme. Som både bilist og cyklist tror jeg det vil bliver mere sikkert at færdes på strækningen fremover.

SF arbejder for bedre forhold for cyklister og øge trafiksikkerheden. Vi tror på, at 2 minus 1 veje er et af flere billige tiltag, der kan være med til at sikre dette. Vi stiller gerne forslag om andre mulige strækninger som 2 minus 1 vej i de kommende år.