Sorø Julefond er i fuld sving med at skabe ‘Sjællands største julekalender’ i samarbejde med Sorø Bibliotek og Bykontor, Sorø Handel og Service og lokale medier.

Foto: ABW

Den historiske biblioteksbygnings facade mod Storgade danner rammen om julekalenderen, og i hvert vindue bliver der fra den 1. til den 24. december om morgenen indsat et julebillede fra Sorø Avis og Dit Sorøs arkiver. Billedet trykkes på papir, der normalt bruges på lyskasser, så lyset kan strømme igennem, og når mørket falder på, vil billedet blive belyst indefra.

Lågerne ’åbnes’ også i avisen, på byportalen, i Facebookgruppen 4180 Sorø og TV Vestsjælland, så her kan man se, hvem der har købt dagens låge.

Sorø Handel og Service og julefonden har sammen købt den 24. december, og overskuddet fra de andre 23 vinduer går til julen 2018.

Halvdelen af lågerne er allerede solgt nu, og Sorø Julefond er taknemmelig for den store opbakning. Johnny Andersen og Henrik Steen Olsen fra julefonden er nu i gang med at sælge de sidste låger samt fire velkomstbannere, der skal stå ved indfaldsvejene.