Det er højsæson for deling og flytning af stauder, og mange haveejere er lige nu travle som bier med at gøre bede klar til foråret. Derfor faldt det også i god jord, da en husejer på Holbækvej havde brug for hjælp til at rydde et stort staudebed.

“Der skal være parkeringsplads”, fortæller ejeren Karsten Sabransky, der er glad for så mange ville hjælpe med at finde et nyt hjem til planterne. Haverenoveringen er et led i udbygningen af livsstilsbutikken og spisestedet Wonderful Lifestyle, og indehaver Pia Holst kiggede da også ind og bød de flittige plantefindere på kaffe.

Dit Sorø fik et væld af henvendelser både via mail og vores Facebookside, så det var kun de allerførste interesserede, der fik mulighed for at træffe aftale med ejeren om opgravning.

En af dem var Lis Samuelsen, sognepræst i Sorø Klosterkirke, som er i proces med at lave plæne om til bede. “Jeg er ved at etablere et nyt bed, og er virkelig glad for muligheden for at kunne hente livskraftige stauder fra et godt gammelt bed. Det er planter med en historie”, siger Lis som både fik roser, storkenæb og et par ukendte stauder med hjem. “Alle var meget hjælpsomme, og det var også en mulighed for at få noget nyt til sin have, man ikke lige havde tænkt på. Det er deleøkonomi på den gode måde.”

Sorø er byen der blomstrer. Tak til Karsten Sabransky for foto og til alle der skrev til os.