En utrættelig trofast Holbergven og mangeårig støtte af Tersløsegaard fylder 75 år på mandag den 7. august. Det er HolbergTeatrets leder Niels Vandrefalk.

Niels Vandrefalk. Foto: Tersløsegaad

Han blev på Det kgl. Teaters elevskole i 1960’erne oplært af Poul Reumert og John Price i den Holbergtradition, som skulle blive hans livsbane. Ganske vist forlod han som vred ungdomsoprører i 1969 teatret på Kgs. Nytorv, men mod Ludvig Holberg forblev han inderlig trofast. Efter mellemspil med Teatergruppen Banden, Teatret Møllen i Haderslev og det turnerende Teater Vandrefalken etablerede han HolbergTeatret i Sorø. Her har han uafbrudt i en årrække hver sommer stået for opførelsen den ene Holberg komedie efter den anden i Sorø Akademis smukke have, senest i år ”Hexeri eller Blind Alarm” – og Niels Vandrefalk lover at blive ved til han fylder 80 år. Han har allerede planlagt at opføre Skt. Hans komedien ”Kilde-Reysen” i sommeren 2018.

Niels Vandrefalk har også instrueret og opført en række børneteaterforestillinger, bl.a. succes’en ”Alle tiders Jeppe”. For otte år siden debuterede han endvidere som forfatter med romanen ”Teatergal”, som siden blev fulgt op med titlen ”Bajads i ilden”. Nu skriver Niels Vandrefalk på sin tredje roman, der har fået arbejdstitlen ”Holbergs yngel.”