Der har været trængsel de første fire dage af Sorø Jazzfestivalen, som fortsætter til og med søndag.

Ikke alene antallet, men navnlig kvaliteten af publikum sætter sit smukke præg på årets Sorø Jazzfestival. Der er nu spillet de første fire dage (der er stadig fire dage tilbage af festivalen!), og der har været en tilstrømning så stor, at flere spillesteder har måttet lukke for billetsalget og holde mange, alt for mange ude. Til gengæld har de hundreder af tilhørere, der er kommet inden for, båret musikken frem med respekt, humør og smittende glæde. På Kunstmuseet fik publikum således i går vækket fire dødtrætte musikere op til at spille himmelsk jazz i andet sæt.

Det var den israelske Yotam Silberstein kvartet, som efter en aftenkoncert i Paris, to timers søvn og en hektisk flyrejse (hvor bagagen endda forsvandt) lige præcis nåede frem til Sorø og tydeligt trætte begyndte at spille på rutinen. Men så skete det magiske, klappet og piftet frem af publikum. Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at de trofaste jazzglade soranere i år har fået følge af et voksende antal tilhørere, som kommer tilrejsende fra andre byer i landet.

Bigband for fuldt hus
Torsdag eftermiddag spiller en kvartet anført af pianisten Ole Kock Hansen Dave Brubecks musik på Ødemark Gods, og torsdag aften er der BigBand koncert i Victoria Teatret med et dristigt program af Oliver Nelsons Blues and Abstract Truth fra 1961. Teatret bliver helt fyldt – der er i skrivende stund kun fem ledige sæder tilbage (som kan reserveres på www.victoriateatret.dk)

Fredag eftermiddag kommer først Bo Stief med en trio til Kunstmuseet, hvor der vistnok endnu er enkelte ledige pladser, og kl. 20.00 er der en garanteret swingende groovy orgelkoncert på Kulturcafé Ludvig. Her er endnu ledige pladser, som kan hentes på www.ticketmaster.dk

Lørdag er der først en frokostkoncert med bl.a. tenorsaxofonisten Claus Waidtløw og den lokale trommeslager Anders Provis på Café Tre Konger, dernæst en eftermiddagskoncert med den betagende sangerinde Malene Kjærgaard på Hotel Postgaarden og sidst et aftenjazzshow på Parnas, hvor et orkester spiller musik af Burt Bacharach. Festivalen slutter søndag eftermiddag på Ludvig Holberg Museet Tersløsegaard. Her uropfører Benita Haastrup sin nye Holberg jazzsuite med inspiration fra såvel Jeppe på Bjerget, Erasmus Montanus og Niels Klim. Den koncert planlægges holdt i haven og i så fald er der stadig plads til flere tilhørere end de godt 50, der allerede har reserveret.

Benita Haastrup lukker jazzfestivalen på søndag kl. 14.00 med en holbergsk jazzmaskarade på Tersløsegaard. Foto: SoroeJazz.dk