Sorø summer af initiativer. En blomsterfestival er på tegnebrættet, og nu også en historisk festival. Det er Mette Skjoldan, som løfter sløret for en ny forening, der har som formål at skabe en ny tradition i Sorø, nemlig en historisk festival.

Mette Skjoldan. Privatfoto.

Ideen blev fostret for ca. et halv år siden, og foreningen har netop fået navnet “1684-1862” efter hhv. Holbergs fødselsdag og Ingemanns død. Hovedfokus vil således være på oplysningstiden og barokken.

“Jo mere ideen blev bearbejdet, jo mere har den taget en god form. Og den vil blive ved med at skulle udvikles hen over årene. F.eks. er det meningen at udgangspunktet for foreningens virke er tre events, som i bedste fald skal være tilbagevendende kerne-events i den historiske festival”, fortæller Mette Skjoldan, der understreger at dette er blot endnu et tiltag i rækken af gode tiltag som f.eks. Kyndelmisse, Klassisk Køredag, Slaraffen, jazzfestivalen og en eventuel kommende blomsterfestival. “Hver event er unik i sig selv. Det vil vi også forsøge at være, og så må vi se, om interessen bliver stor nok til at kunne bære.”

Festivalen bliver planlagt til sidste weekend i august eller første weekend i september, år 2018 eller 2019, alt efter hvordan tingene udvikler sig. “Arbejdet i bestyrelsen går først rigtigt i gang engang i løbet af 2018. Der er flere bestyrelsesmedlemmer, der brænder for det historiske. Hvis interessen er stor nok, må vi fortsætte med at udvikle den her forening. Indtil videre har den mødt en god portion god energi og interesse”, siger Mette Skjoldan.

“Vi har tænkt os at fokus skal være helt lokalt. Det er ikke Danmarkshistorien, men Sorøs historie, og vi har planer om at præsentere lokale kendisser. Der skulle gerne blive et spændende persongalleri, hvor man kan møde lokale arketyper. Og godt med stof til at kunne fortælle en masse gode historier”, afslutter Mette.

Du kan kontakte den nye forening på mail: 16841862soroe@gmail.com  eller tlf. 53 31 33 11.