Programmet for Jazzfestivalen er næsten – men ikke helt! – færdigt og lægges de kommende dage ud på www.soroejazz.dk 

Thofte/Thorsen Kvintetten spiller mandag 24. juli.

I disse år strømmer unge talenter ud på den danske jazzscene. Til sommer præsenterer Sorø Jazzfestivalen flere af dem. Allerede på festivalens anden dag, mandag den 24. juli, giver en ny kvintet med flere af de skrappe unge musikere frokostkoncert på Hotel Postgaarden.

Det er Thofte/Thorsen kvintetten med den 29-årige trompetist Rolf Thofte Sørensen som ankermand i selskab med de tre endnu yngre stortalenter Johannes Wamberg (guitar), Jens Kristian Andersen (bas) og Henrik Holst Hansen (trommer) – tilsat en enkelt veteran, tenorsaxofonisten Simon Thorsen, 51 år. Kvintetten fungerer som en fasttømret enhed. Repertoiret er stærkt inspireret af 1960’ernes hardbop og indeholder både standards og kompositioner af Rolf Thofte. Det er fysisk pågående, delikat swingende og vitalt nærværende jazz med fokus på instrumenterne.

Veteraner er også med
I løbet af festivaldagene til og med søndag den 30. juli kommer flere andre unge musikere på nogle af festivalens 15 forskellige scener rundt omkring i Sorø kommune. Men de gamle jazzkoryfæer glemmes ikke. Tværtimod er Danmarks ældste – og et af de mest populære – orkestre med. Det er Kansas City Stompers, som skal spille på Kongsgaarden i Vester Broby tirsdag eftermiddag den 25. juli. Orkestret kommer med sangerinden Anna Pauline Andersson i front, akkompagneret af tre blæsere og fuld rytmegruppe med klaver, bas og trommer. Kansas City Stompers er kendt og elsket for sin overlegent swingende og imødekommende stil, der befinder sig i grænselandet mellem traditionel jazz og swing.

Gennem mere end 60 år har Kansas City Stompers givet tusinder af koncerter og udgivet godt 45 indspilninger på vinyl og cd. Den legendariske kapelmester Niels Abild har uafbrudt stået i spidsen for bandet, siden han kun 13 år gammel startede det som et amatørband, hvor han selv spillede klarinet.

Følg med på soroejazz.dk og find alle oplysninger om tid, sted, reservation, entré m.m. Programmet udvikler sig stadig og kommer til at omfatte en snes koncerter i løbet af ugen. Det offentliggøres løbende på soroejazz.dk og byportalen dit-soroe.dk samt i en stor musikavis, som i begyndelsen af juli udgives i samarbejde med Sjællandske Medier.

Sorø Jazzfestivalen skylder stor tak for tilskud fra Sorø Kommune, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Sorø Spare- og Laanekasses Fond og Trelleborgfonden samt festivalens sponsor DagmarBryggeriet.