Nu starter Lillebror Lotteriet, men kun en enkelt salgsgruppe har meldt sig i Sorø kommune, selvom der er gode indtjeningsmuligheder.

I Sorø kommune er der indtil videre kun én enkelt af de lokale foreninger, idrætsklubber eller skoleklasser, der har tilmeldt sig Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri, som kan sælges 23. marts til 5. juni 2017. Det viser en frisk opgørelse fra hjælpeorganisationen, som derfor gør opmærksom på de gode indtjeningsmuligheder, som lotteriet tilbyder det lokale forenings- og skoleliv.

Hvert salg af et Lillebrorlod til 20 kroner giver nemlig 8,50 kroner direkte til klubben eller klassen – og det kan nemt løbe op i mange penge. Nogle foreninger tjener op til 60.000 kroner på at sælge Lillebror Lodder, fortæller Anne Nielsen, der er ansvarlig for Børnehjælpsdagens lotterier.

Lodsalget støtter anbragte børn og unge – også de lokale
Overskuddet fra salget af Lillebror Lodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Der er derfor brug for sælgere i hele landet – også i Sorø.

Sorø kommune har aktuelt 61(*) børn og unge, der er anbragt uden for eget hjem. Det vil sige, at når lokale foreningsbørn og skolelever sælger Lillebror Lodder, løfter de også et socialt ansvar lokalt set.

Det er nemt at være med
• Tilmeldinger til Lillebror Lotteriet 2017 sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk/lotterier
• Det koster ikke noget at bestille lodder, og bestilling kan ske i hele lotteriperioden
• Deltagerne bestemmer selv, hvor meget tid de vil bruge bruge. Salget af lodder skal blot ske i perioden 23. marts til 5. juni 2017.
(*) Danmarks Statistik, 15. december 2016

 

OM ANBRAGTE BØRN I DANMARK
Ifølge seneste tal fra Danmarks Statistik er 13.506 børn og unge (0-22 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. De bor typisk i plejefamilier, på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem mv.) eller i egen bolig (som led i efterværn).

En anbringelse kan have mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgssvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

OM BØRNEHJÆLPSDAGEN
Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 8.727 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Børnehjælpsdagen har fokus på at indrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet “børn hjælper børn”. Det sker blandt andet gennem Lillebror Lotteriet, Julelotteriet og projekt ‘Ungdomsværn’.