Sorø Kommune går nu ind og finansierer, at bus 420 fra den 27. februar kører over Dianalund seks gange dagligt.

Region Sjællands besparelser på busbetjeningen gennem Sorø Kommune har affødt omfattende protester fra borgerne i Dianalund med underskriftindsamling og borgermøde. Nu går Sorø Kommune ind og finansierer seks kørsler med Bus 420 over Dianalund.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Jeg glæder mig over, at vi som kommune går ind og kommer borgerne til undsætning i en situation, hvor Region Sjælland har valgt at omprioritere i deres betjening af Sorø Kommune.

Formand for Teknik og Miljøudvalget, Jens Nygaard, glæder sig også over løsningen.

– Det er vigtigt, at vi har en sammenhængende kommune, hvor borgerne kan komme til arbejde og uddannelse. Bus 420 forbinder Holbæk og Slagelse og udgør et vigtigt forbindelsesled i Sorø kommune. Derfor sætter jeg pris på, at det har været muligt at lave en praktisk løsning, der betyder noget i hverdagen for mange borgere, siger Jens Nygaard.

I køreplanlægningen er der lagt vægt på, at bussen kører over Dianalund i spidsbelastningsperioderne, hvor flest mennesker skal til og fra arbejde eller uddannelse. Et godt samarbejde mellem Sorø Kommune, Region Sjælland og Movia har sikret, at ændringerne kan træde i kraft allerede fra den 27. februar 2017.

Helt konkret vil der være tre morgenafgange og tre eftermiddagsafgange over Dianalund i hverdagene i begge retninger. I morgentimerne kører der en ekstra afgang, som fortsat vil køre over Munke Bjergby.
Den nye køreplan for bus 420 vil blive tilgængelig på www.dinoffentligetransport.dk.

Baggrund
Region Sjælland har beskåret busbetjeningen gennem Sorø Kommune, hvilket har betydet, at bus 420 har kørt med timedrift siden den 18. december 2016, hvor den før kørte med halvtimedrift. Samtidig stoppede bussen med at køre over Dianalund.

Ændringerne træder i kraft allerede den 27. februar.