Fem elever fra ZBC i Ringsted var til DM i Skills i Aalborg for at kæmpe om titlen som Danmarks bedste elev. Alle gjorde det rigtig godt, og der var store følelser og entusiasme hvilket også afspejler de flotte resultater. 2 guld, 2 sølv og 1 bronze blev det til.

DM i Skills er det store danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelser. Omkring 300 unge mennesker fra hele landet var med, og de kæmpede bravt for at vise deres absolut bedste. ZBC havde fem elever med fra Ringsted til finalen i Aalborg, hvor der har været intens konkurrence fra start til slut.

Fie Mortensen, vinderbager, Merete Risager, minister

De to nykårede danmarksmestre er bagerelev Fie Mortensen, der til dagligt er elev hos Sejers konditori i Sorø og konditorelev Nicoline Mikkelsen, der er i lære i Lagkagehuset på Christianshavn. Det var både lettede og stolte vindere, der kunne træde op på scenen og modtage trofæet af undervisningsminister Merete Risager. Det var tydeligt, at det havde været en hård konkurrence, men at det var alle kræfterne værd.

I bagerkategorien gjorde ZBC rent bord, og de to elever tog både første- og andenpladsen. De tre konkurrerende konditorer kommer alle fra Danmarks Konditorskole ZBC og både gulv, sølv og bronze gik derfor hertil. Det kunne ikke have gået bedre for ZBC, og der var stor stolthed i ZBC-lejren.

”Det er fantastisk. Jeg kan ikke være mere stolt. Det er et rigtig godt stykke arbejde, vores elever og faglærer har gjort. Jeg kommer nok til at sidde og fløjte hele vejen hjem fra Aalborg. Selvom det er en stor dag kan det godt blive større. Næste skridt er, at vi udtager nogle til World Skills og EM for unge bagere, og med det niveau vi har set her til Skills kan vi godt få nogle rigtige gode resultater, så det går vi efter,” udtalte områdeleder på ZBC Poul Erik Rasmussen, der også sad i dommerpanelet for bagerne.

Finalen bestod af tre intensive dage, hvor eleverne var under stort pres. Der var hårde deadlines og svære opgaver, der krævede, at eleverne måtte yde deres absolut bedste. Det krævede blod, sved og tårer for at nå frem til det færdige resultat, men det lykkedes, og alle elever var meget glade for deres præstationer efter sidste aflevering.

”Vi er rigtig stolte af vores elever og det, de har formået at præstere til DM i Skills. Da jeg gik rundt og så på, hvad de kan, blev jeg enormt stolt af, at vi som skole kan være med at til hjælpe disse talenter frem i verden. De kan virkelig noget inden for deres fag, og den slags talent er noget de kan komme rigtig langt med i livet. Jeg ville ønske, at alle elever kunne få lov til at prøve at deltage i en konkurrence som denne. Det giver eleverne rigtig meget. Både personligt og fagligt,” fortæller Uddannelsesdirektør på ZBC Glenny Hansen.

I løbet af de tre konkurrencedage var der over 52.000 besøgende, der nysgerrigt så med. Størstedelen var elever, der selv snart skal til at vælge uddannelse, og her kan Skills gøre en forskel. Der mangler elever på erhvervsuddannelserne, og ved at vise fagene frem til DM i Skills får de et indblik i, hvad der er af muligheder. Interessen var stor, så mon ikke der var nogle stykker, der drømte om selv at deltage ved DM i Skills en dag.