Det bliver stadigt vanskeligere for virksomheder at sikre sig de medarbejdere, som er afgørende for, at man som virksomhed kan indfri sit vækstpotentiale. Og i fremtiden bliver der endnu mere rift om både den faglærte og den akademiske arbejdskraft. Ledigheden er rekordlav, og mange unge kender ikke nok de uddannelses- og jobmuligheder, der findes i for eksempel industrien eller inden for håndværk, og vælger derfor andre uddannelsesveje.

For andet år i træk inviterer Sorø Erhverv og Sorø Jobcenter derfor til Job- og uddannelsesmesse. Messen finder sted i Sorø Hallen den 18. januar 2017.

Alle 8.- og 9.-klasser i kommunen er indbudt til messen. Om eftermiddagen inviteres kommunens ledige og et antal jobsøgende akademikere.

Alle virksomheder i kommunen inviteres til at være med på messen, hvor de får mulighed for at præsentere sig selv og deres branche over for de unge.
claus-christensen
Skab opmærksomhed om branchen
En af dem, som er glad for muligheden for at få kontakt til de unge, er Claus Christensen, produktionschef i DBI Plastics. Han siger:

– Plastbranchen har brug for kvalificeret arbejdskraft, og det er en branche med masser af fremtid i. Så vi har behov for at markere os og være synlige. Derfor deltager vi sammen med en repræsentant for plastmagerskolen. Sammen kan vi fortælle om de mange muligheder, der er både jobmæssigt og i forhold til videreuddannelse.
Men det handler i lige så høj grad om at lytte til de unge, siger Claus Christensen.

– Det er altid interessant at høre, hvad de unge kigger på, når de skal vælge uddannelse. Jeg plejer have mange gode snakke med folk på messen, og de stiller mange gode spørgsmål.

De gode relationer starter her
Arrangør, Ole Hilden, vækstkonsulent i Sorø Kommune, siger:

– Virksomhederne mærker allerede nu udfordringer med at rekruttere faglært arbejdskraft. På messen får virksomhederne mulighed for at skabe kontakt til de unge og fortælle om uddannelses- og karrieremulighederne i netop deres branche, før de unge træffer deres uddannelsesvalg.

– Hvis man som virksomhed står med et akut behov for arbejdskraft, inviterer vi desuden de ledige i kommunen. Her kan messen være en god og uhøjtidelig anledning til at lære hinanden at kende og se, om der skulle være en ledig med netop de kompetencer, man står og mangler, siger Ole Hilden.