Hotel Postgaarden i Sorø åbner for et par jazzkoncerter mellem pigtråd, pop og rock

Ana Pompeia

Vil jazzpolitiet mon slå ned på Sorø Jazzen, når de finder ud af, at jazzen nu skal spille med Sorø Pop Club som vært! Det kommer til at ske to gange op til jul. Først fredag den 25. november hvor bigband-kapelmester Ancher Grøn debuterer som sanger med Frank Sinatra-numre i selskab med den brasilianske skønhed Ana Pompeia. Og dernæst fredag den 16. december, hvor det funky velspillende tradband JazzBravour med den soranske basunist Morten Hertz giver julekoncert.

Koncerterne finder sted i regi af den genopstandne Sorø Pop Club, som andre dage byder på pop-rock musik. Det er Hotel Postgaardens nye initiativrige chef Rene de la Cruz, som har lokket Sorø Pop Club frem af et halvt århundredes dvale. Pop Clubben var aktiv i 1960’erne. Dengang var der pigtrådsballer på Hotel Sorø over for stationen og Hotel Axelhus i Storgade. Begge steder er for længst døde og borte. Popmusikken skal nu spille på Postgaarden og inviterer altså jazzen med på et par gæstespil. Således slås der bro over den gensidige foragt, der i 1960’erne ville have gjort et sådant samarbejde helt utænkeligt. I dag har jazzen ikke noget imod at være populær, men glæder sig tværtimod ved at tiltrække et stort publikum. I øvrigt forsikrer Rene de la Cruz, at ingen er forpligtet til at melde sig ind i popclubben for at komme og lytte til jazzen.

Ancher Grøn

Unik jazzbegivenhed
Det er en sensationelt spændende og smukt kærlig jazzkoncert, der præsenteres på Postgaarden den 25. november. Her kommer den 73-årige kapelmester Ancher Grøn for at udleve en musikalsk drøm om at synge som Frank Sinatra. Han får selskab af guitaristen Bjarne Roupé og bassisten Jimmi Roger Pedersen, der begge tilhører eliten af europæiske jazzmusikere. Desuden medvirker den farverige sangerinde Ana Pompeia fra Brasilien samt på klaver Thomas Wied og på trommer Bjarke Christoffersen.Der vil blive sunget og spillet højdepunkter fra Sinatras velkendte repertoire samt en afdeling bossa nova numre.

Ancher Grøn har siden 1962 dirigeret sit eget bigband, som sidste år med bragende succes opførte Duke Ellingtons værker i Sorøs Victoria Teater. Han har også spillet klassisk med Det kgl. Kapel og Berlinersymfonikerne. Han har studeret på Det kgl. Musikkonservatorium og på konservatoriet i Paris, undervist i saxofon, i en årrække været direktør for Kulturdistributionen og har sluttet nære venskaber med adskillige af musikhistoriens store udøvere. Så da han for nogle år siden flyttede til Døjringe, var det fordi han troede han skulle på pension. Men nej, nu springer han ud som crooner med en perlerække af Frank Sinatras bedste numre foran publikum på Postgaarden.

Glad julejazz
Den følgende jazzkoncert på Postgaarden holdes fredag 16. december og det bliver et julebal til pulserende toner af traditionel jazz, leveret af bandet JazzBravour. Det er fem muntre professionelle jazzherrer under ledelse af den kendte trompetist Henrik Bolberg og basunisten Morten Hertz, som ude på Tuelsborgvej har sin egen landskendte specialforretning for instrumenter.

Orkestret spiller medrivende New Orleans jazz med funky sidespring og har gennem årene høstet stor succes bl.a. på Femø Jazzfestivalen og i Nyhavn, hvor det forrige år gav julejazzkoncert. Foruden de to blæsere er besætningen Marco Martinovic, klaver, Marc Davis, bas, og Bjørn Otto Hansen, trommer.

JAZZPROGRAM I POPCLUBBEN

Fredag 25. november kl. 18.00
Grøn synger Sinatra: Ancher Grøn, vokal og altsax, Ana Pompeia, vokal, Bjarne Roupé, guitar, Jimmi Roger Pedersen, bas, Thomas Holberg Wied, klaver, og Bjarke Christoffersen, trommer. Hotel Postgaarden
Storgade 25. 4180 Sorø
Entré: 339 kr. incl. menu med laks, friséesalat, braiseret mørbrad m.m.
Dørene åbnes 17.30, musikstart ca. 19.00
Reservation: tlf. 57 83 22 22, e-mail: info@hotelpostgaarden.dk
eller www.sorøpopclub.dk

Fredag 16. december kl. 18.00
JazzBravour: Henrik Bolberg, trompet, Morten Hertz, trækbasun, Marco Martinovic, klaver, Marc Davis, bas, og Bjørn Otto Hansen, trommer. Hotel Postgaarden
Storgade 25. 4180 Sorø
Entré: 349 kr. incl. confiteret and og ris a la mande
Dørene åbnes 17.30, musikstart ca. 19.00
Reservation: tlf. 57 83 22 22, e-mail: info@hotelpostgaarden.dk
eller www.sorøpopclub.dk