Jesper Thilo er ubestridt en af dansk jazz helt store skikkelser. Den 28. november fylder han 75 år, og det fejres med en Danmarksturné. Sorø er på programmet fredag aften den 11. november, hvor Thilo giver koncert på Comwell Sorø med sin stjernebesatte All Stars kvintet. På tenorsaxofonen blæser Thilo de fleste af sine yngre kolleger af banen, og sammen med guitaristen Jacob Fischer og pianisten Søren Kristiansen samt Jesper Lundgaard på bas og Morten Lund på trommer er der lagt op til en skøn swingende aften på topniveau.

jesper-thiloMr Mainstream
Jesper Thilo begyndte alllerede som teenager i 1950’erne at spille jazz og debuterede på legendariske Cap Horn i Nyhavn. Dengang spillede han New Orleans jazz på klarinet. Senere skiftede han til tenorsax, fik sit eget orkester og er blevet kendt som ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i den amerikanske swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen.

Han spillede med Arnvid Meyers toneangivende swingorkester i første halvdel af 1960’erne og atter i perioden 1967-1974. Orkestret fik adskillige af jazzens helt store berømtheder til at spille med som gæstesolister bl.a. Ben Webster, Benny Carter, Coleman Hawkins, J. C. Higginbotham, Harry ”Sweets” Edison og Roy Eldridge.

Thilo har gennem årene senere spillet med bl.a. Niels Jørgen Steens A-Team, Kansas City Stompers og ikke mindst DR Big Bandet. I 1971 blev Thilo kåret som årets danske jazzmusiker, og i 1977 var han den første til at modtage Ben Webster prisen. Siden 1990erne har Jesper Thilo indspillet en lang række plader i eget navn sammen med bl.a. Jesper Lundgaard, Olivier Antunes, Søren Kristiansen, Thomas Clausen, Henrik Bolbjerg, Guffi Pallesen, Svend-Erik Nørregaard og Ann Farholt.

Fredag 11. november kl. 20.00 – 23.00

Jesper Thilo 75 år – fødselsdagsturné

Jesper Thilo All Stars: Jesper Thilo, tenorsax, Jacob Fischer, guitar, Søren Kristiansen, klaver, Jesper Lundgaard, bas, og Morten Lund, trommer.

Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø

Entré: 150 kr. ved forudbestilling tlf. 57 83 56 00, e-mail: hotel.soro@comwell.dk

Evt. ledige billetter à 185 kr. sælges ved indgangen

NB: Åben for servering af menu fra kl. 18.00. Forudbestilling nødvendig.