skovens dagKom til forårsfest i skoven ved Kongskilde og mød ugler, gamle træer, smådyr i træstubbe, træånder og trolde. Besøg fantasilandet Refugia, hvor skovens konge holder fest. Der er både oplevelser for dem, der vil se rovfugle på tæt hånd, snuse til rollespil eller gå på jagt efter insekter i træstubbe og trækroner. Det bliver eventyrligt.

  • Mød falkoner og naturvejleder Jan Ahlehoff Hansen, hans to ugler og en høg
  • Mød NaFri Event som byder indenfor i fantasilandet Refugia
  • Prøv den nye Find Vej rute, hvor du kan øve dig i orienteringsløb samtidig med, at du kan bliver klogere på livet i skoven
  • Se hvad der gemmer sig af liv i skovens træer og hør om Naturstyrelsens projekt om Livstræer

Skovens Dag på Kongskilde er for børn og voksne. Det koster ikke noget at være med.

Det sker den 1. maj kl. 13-16 ved Hundesøen ved Kongskilde – cirka 10 min gang fra Kongskilde Friluftsgård, Skælskørvej 34. Følg skiltene fra P-pladsen

Arrangører: Kongskilde Naturcenter, Naturstyrelsen og NaFri Event.

Om Skovens Dag
Skovens Dag afholdes årligt første søndag i maj, og er blevet arrangeret siden 1994.

På dagen er der cirka 65 arrangementer i private, kommunale og statsejede skove. Arrangementerne er vidt forskellige. Nogle steder er det en guidet tur med skovejeren. Andre steder er der aktiviteter for børn.
Læs om hvert enkelt arrangement her på www.skovensdag.dk, så finder du noget der passer til dig.

Temaet for Skovens Dag 2016 er Skovens Liv. Det omfatter fx skovbrugets daglige arbejde, skovens planter og træer som kilden til alt liv i verden, skovens dyre- og planteliv, biodiversitet og friluftsliv.

Skovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.

Ideen er at øge danskernes viden om skovbrug, deres glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Der er nemlig et skævt forhold mellem skovbruget og danskerne:

Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Og næsten ingen ved at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og en nøgle til en fossilfri fremtid hvis træerne bliver fældet og skoven dyrket bæredygtigt.