Benny Jensen, Sparxpres
Benny Jensen, Sparxpres

Alle erhvervsdrivende indenfor Sorø Kommunes grænser får mulighed for at deltage i det nye elektroniske gavekort, som Sorø Handel & Service etablerer, formentligt fra oktober.

Den nye handelsstandsforening inviterede til informationsmøde på Comwell Sorø onsdag den 26. august 2015, og mange af de fremmødte viste interesse for at blive en del af den nye gavekort-løsning.

Verdens bedste nødløsning
Er du inviteret til fødselsdag i Sorø, og ved du bare slet ikke, hvad du skal give i gave, så bliver Sorø Handel & Service Gavekort din ven i nøden. Gavekortet vil nemlig kunne bruges i en mangfoldighed af butikker, fuldstændig som et Dankort. Det fortalte Benny Jensen, repræsentanten fra Sparxpres, der driver elektronisk gavekort i 105 byer og indkøbscentre i Danmark: ”Gavekortet er populært hos kunderne, fordi det er verdens bedste nødløsning, når man står og ikke kan finde på noget.”

Erfaring fra andre byer
Benny Jensen fortalte, at det gennemsnitlige gavekort har et beløb på 500 kr., og at gennemsnitskunden handler for 230 kr. ad gangen. Alle brancher modtager gavekort, men tøjbutikker fylder meget, og der er stigende brug af gavekort til oplevelser. Desuden er det primært et julefænomen: Næsten en tredjedel af kortene indløses i december. Salget øges generelt markant efter overgangen til elektronisk gavekort, og i Sorø estimerer Sparxpres, at der kan omsættes for 1,2-1,5 millioner kr. årligt.

Sparexpres har designet et skilt, der kan sættes i butiksruden mv.
Sparexpres har designet et skilt, der kan sættes i butiksruden mv.

5.000 gavekort i Sorø, Dianalund og Stenlille
I første omgang skal der printes 5.000 gavekort, heraf 2.000 i Stenlille og Dianalund. De 3.000 i Sorø kan indledningsvist købes hos SuperBrugsen på Frederiksberg og Svegård Bog & idé. Trykningen bliver finansieret af sponsorater på bagsiden af kortet, hvor der er plads til tre logoer. På bagsiden vil der også være en QR-kode, som man kan scanne med sin mobil, hvis man ønsker at se saldo og købshistorik.

Grundet EU’s regler for at undgå hvidvaskning må beløbet på gavekortet max være 3.750 kr. Det bruges fuldstændigt som et dankort; det kan køres igennem alle Dankortteminaler med magnetlæsning, indtil kontoen er tømt. Tomme kort kan renses og genbruges i butikslivet.

Bestil et gavekort online
Man vil også kunne bestille ”gaven der ikke skal byttes” på Sorø Handel & Service’s hjemmeside, der i skrivende stund er under opbygning af Niels J. Bertelsen, Team Network. Når gavekortet er klar, vil Sparexpres levere et bestillingsmodul til hjemmesiden.

Gavekortet skal indløses inden 3 år. 3,5 % glemmer erfaringsmæssigt at bruge deres gavekort færdigt, og de penge vil gå til Sorø Handel & Service’s aktiviteter i bymidten.

/SDL