Victoria Teatret viser filmen Ida den 12., 13. og 14. januar. Den er kåret som bedste europæiske film i 2014 ved European Film Awards, hvor den også vandt priserne for bedste instruktør, bedste manuskript, bedste fotograf – og tillige fik den tildelt publikumsprisen.

Polen 1962. Ida er 18 år og har tilbragt hele sit liv i et kloster. Hun har mistet sine forældre under 2. Verdenskrig. Nu er hun klar til at aflægge nonneløftet. Men hun bliver pålagt først at opsøge sin eneste overlevende slægtning, mosteren Wanda, som har været statsanklager og nu lever sit helt eget liv. Hun modtager Ida i chemise og silkekåbe. Sammen søger de tilbage til deres rødder for at finde ud af, hvad der skete deres familie under 2. Verdenskrig. For Ida bliver det en mulighed for at fornemme, hvad den verdslige verden har at tilbyde hende i forhold til den planlagte fremtidige klostertilværelse.

Filmen er tankevækkende, mærkelig, morsom og rystende. De sort/hvide billeder er usandsynligt smukke og enkle. Det er simpelthen en usædvanlig flot og gribende film.

ida