Fra 5. september til 7. december 2014 præsenterer Sorø Kunstmuseum en særudstilling med Maja Lisa Engelhardt (f. 1956). Udstillingen Tidslighed går i dialog med museets guldaldersamling og dennes landskabsstudier. Engelhardts ofte store og farvemættede malerier afspejler en sanset naturoplevelse, men også en fundamental opmærksomhed på naturens detaljerigdom. Med centrale værker fra Engelhardts virke fra 1991 til i dag vil udstillingen se på, hvordan det klassiske landskabsmaleri og guldalderens naturfølelse kan udsættes for en moderne erfaring.

Se en kort visuel præsentation af udstillingen nedenfor.

Engelhardt har udsmykket en lang række kirker med sin ekspressionistiske naturlyrik, der formidler længslen efter det guddommelige. Mange af Engelhardt alterbilleder findes i gamle middelalderkirker. Hun maler med sarte pasteller, der er indrammet i den oprindelige altertavles ramme. Ofte indgår i hendes alterudsmykninger vævninger eller glas.

Maja Lisa Engelhardt har sammen med Dronning Margrethe illustreret Prinsgemalens digtsamling Roue libre / Frihjul, der udkom i 2010.

Siden 1980erne har Maja Lisa Engelhardt boet i Asger Jorns tidligere hus uden for Paris, hvor hun også har sit atelier, men hun er vokset op ved Sejerøbugten.

Læs mere her.