Om sommeren kommer der for alvor liv i den snart 300 år gamle barokherregård i Tersløse, hvor Ludvig Holberg boede i årene 1745-54. Den ny bestyrelse for stiftelsen, der driver Tersløsegaard som Holberg-museum, har lagt et stort program med både teaterforestillinger, koncerter og åbne arrangementer.

Blandt de medvirkende er skuespillerne Niels Vandrefalk og Christian Steffensen samt teatergrupperne Pulchra Semper Veritas og Holbergteatret. Desuden kommer entertaineren Simon Rosenbaum, jazzsangerinden Malene Kjærgaard, barokharpenisten Helen Davies og Sorø Drengekor.

Det hele kulminerer med en 1700-tals fest den 6. september. Her vil amatørskuespillere i kostumer fra Holbergs komedier færdes og agere overalt på Tersløsegaard, inde og ude i den store have. På dagen uropføres endvidere Niels Vandrefolks ”Guldbryllup med Holberg”, som er et utraditionelt talk-show med udgangspunkt i skuespillerens eget første møde i 1963 med Holberg og hans ekvivokker (de frække steder i komedierne).

Programmet kort:Tersløsegaard facade med flag

Søndag den 8. juni kl. 12. Baron Ludvig Holberg alias skuespiller Christian Steffensen åbner “personligt” årets sæson.

Mandag den 23. juni kl. 21. Sankthans bål tændes af Klavs Strange Jensen, Jeppe, og Jette Rasmussen, Nille, som stiller op i kostumer fra ”Jeppe på Karneval”.

Lørdag 5. juli kl. 16-18. Østerledvogterne spiller fornøjeligt rytmisk banjomusik.

Lørdag 12. juli kl. 14. Entertaineren, pianisten og cabaretkunstneren Simon Rosenbaum, 88 år, underholder og spiller klaver i Holberg museets store sommerstue.

Fredag den 25. juli 16-18. Sangerinden Malene Kjærgaard med Francesco Cigna, guitar, og Tobias Dall, bas, spiller som led i Sorø Jazzfestival.

Søndag den 17. august kl. 12-16.30. Holbergdagen. Teaterselskabet Pulchras Semper Veritas opfører en Holbergs komedie ”De usynlige”.

Lørdag den 23. august kl. 11. Forestilling for hele familien i Tersløsegaards dejlige have med Holbergteatrets Niels Vandrefalk.

Lørdag den 6. september kl. 17-21. Levende 1700-talsfest med uropførelse af Niels Vandrefalks ”Guldbryllup med Holberg”

Søndag den 14. september kl. 14-16. En musikalsk og poetisk collage fra Holbergs tid med harpenisten Helen Davies og fløjtenisten Poul Høxbro.

Søndag den 28. september kl. 12-16. Høstafslutning med Sorø Drengekor fra Klosterkirken.

Torsdag den 30. oktober kl. 21. Spil Dansk Dagen med Nachspiel efter kirkekoncerten.