Har du lyst til en god kunstoplevelse i påsken, måske kombineret med en tur i Sorøs dejlige natur, må du ikke snyde dig selv for 12 Soraneres forårsudstilling på Ankerhus.

Det er palmesøndag, 12 Soranere har fernisering på den 39. forårsudstilling, og som sagt danner det smukke Ankerhus igen i år ramme for begivenheden.

12 Soranere er en sammenslutning af udøvende kunstnere fra Sorø og omegn. Med 21 medlemmer – de fleste aktive – er gruppen en alsidig flok, og igen i år har de fleste valgt at deltage i udstillingen. Gruppen kan således præsentere værker af 17 medlemmer – 17 forskellige temperamenter og kunstsyn. To af deltagerne, Stine Bækkegaard og Herbert Teubert, er nye i gruppen. Som altid på gruppens forårsudstilling er alle værker nye – aldrig før udstillet i Sorø Kommune.

Udstillingen vil have hovedvægten på akryl- og oliemalerier, men man vil også kunne glæde sig over akvareller, Niels Gorm Christensens fine stenskulpturer og Bente Nielsen, som viser, hvad porcelænsmaling også kan være, når det bliver grebet professionelt an.

Ud over gruppens egne medlemmer deltager kunstnergruppen Keramina igen i år med smukke keramiske arbejder.

Ved fernisering vil Per Fjord og Jens Christiansen levere musikalsk underholdning. Per Fjord er medlem af 12 Soranere og deltager i udstillingen, men han er også digter, sangskriver og sanger. Duoen er lokalt kendt for flere optrædener i Westhhuset og er udgivelsesaktuel med cd’en ”Bluessanger”, som udkommer den 15. maj.

Udstillingen åbnes kl. 15 af Sorøs nye borgmester, Gert Jørgensen.

Der er gratis entré og ingen købetvang. Hele arrangementet afvikles i en afslappet og hyggelig stemning. 12 Soranere håber, at så mange som muligt vil lægge vejen forbi, se udstillingen og få en snak med kunstnerne, som meget gerne vil fortælle om deres værker. På ferniseringsdagen vil alle udstillere være til stede.

FAKTA
Fernisering på 12 Soraneres forårsudstilling palmesøndag, søndag den 13. april kl. 15.00 – 17.00 på Ankerhus Seminarium i Sorø. Udstillingen har også åbent fra og med skærtorsdag til og med 2. påskedag. Disse fem dage er der åbent i tidsrummet 11.00-17.00. Der er fri entre.

Indbydelsen

Per Fjord: Den røde mandolin
Per Fjord: Den røde mandolin