Sorø Kunstmuseum er i gang med en udstillingsrække om ’materialitet’, og den 1. februar 2014 åbner den tredje og sidste udstilling med det tema. Denne gang bliver det endnu mere abstrakt. Hvad handler det om? Museet skriver:

Denne gang handler det om den mest komplekse materialitet, vi kender til og er – og samtidig slet ikke kan definere. Den, der gør os til mennesker, som gør os i stand til at mærke vores egen tilstedeværelse, hinanden og omgivelserne, men som ikke sætter os i stand til at forstå bevidsthedens natur i sig selv. Der er ingen, der ved, hvor bevidstheden sidder, om den kan placeres fysisk, om den er materiel eller immateriel. Måske er det to sider af samme sag. Om den begrænser sig til hjernen, den levende krop og dermed dør med kroppen, om den er uafgrænset, universel og kosmisk, om den kun er et menneskeligt privilegium eller om den befinder sig i al organisk materiale.

De kunstnere som præsenteres hedder Robert Barry (US), Hansjoerg Dobliar (DE), Ursula Nistrup (DK), Lea Porsager (DK), Troels Sandegård (DK) og Ebbe Stub Wittrup.

Udstillingen, der kan ses frem til 4. maj kaldes IM-MATERIALITET NO. 3 (BEVIDSTHED).

Åbningen fejres fredag den 31. januar kl. 17.

 

Hansjoerg Dobliar
Hansjoerg Dobliar