På Kongskilde Friluftsgård er der i år skruet ekstra op for julestemningen. I forlængelse af årets julemarked inviteres der til julerollespillet ”Møgjul i skovbrynet” i området ved ”Hundesøen”. Det sker søndag den 8. december, og alle er velkomne.

”Vi burde være mange flere, der kom i skoven og var med til rollespil”, fortæller naturvejleder Tonie Bjørneskov. “Det er som at være med i en film, der bliver digtet undervejs. Det er som en god leg. Man får rørt sig, får en masse frisk luft og får naturoplevelserne helt tæt på.”

Det er et samarbejde mellem Kongskilde Friluftsgård og NaFri Event, der har åbnet porten ind til en helt anden og fantastisk verden. I den verden ligger landet ”Refugia”, som bebos af trolde, ellefolk, nisser og mange andre af dem vi kender fra gamle sagn og eventyr.

I julemåneden er der lagt op til en spændende dag i skoven, når nisseagenter sammen med børn og barnlige sjæle forsøger at løse dagens udfordringer.

“Den gode stemning er væk!” Det fortvivlede blik fra nisseagent B. fortæller om situationens alvor. Uden den gode stemning vil det aldrig nogensinde blive jul igen. Men der er håb endnu!

Derfra starter historien og så går det løs. Man behøver ikke have spillet rollespil før, man behøver heller ikke et stort kostume eller at læse en masse regler for at være med. Julerollespillet er en sjov og anderledes måde at være sammen i skoven på, og alle kan være med.

Til julemarkedet på Kongskilde Friluftsgård, søndag den 1. december, kan man møde nogle af nisserne og få meget mere at vide om ”Refugia”.

Det ligner noget vi kender, men...
Det ligner noget vi kender, men…