Peruna Jazzklub fejrer jubilæum med samme band som ved starten for fyrre år siden!

I 1959 debuterede de i København. I 1973 spillede de for første gang på Sorø egnen. Det var i Slaglille forsamlingshus. Nu kommer de tilbage. Lørdag den 2. november giver Peruna Jazzmen koncert på hotel Postgaarden i Sorø.

Lige så gamle som Peruna Jazzmen er arrangørerne af denne kommende Sorø jazz revival: Bag initiativet står de mænd, der for fyrre år siden stiftede Sorøs første jazzklub. Dengang fire store drenge, der gik i 2. g på Akademiet og syntes, at Sorø var lidt for ”død”. En af dem er Ole Fuglede, i dag advokat i Hadsund. Han fortæller:

”Nu 40 år efter synes vi, det kunne være morsomt at genoplive klubben for en aften og med det orkester som startede det hele: Peruna Jazzmen. Vi ved, at der er mange i Sorø og det ganske land i øvrigt, der har gode minder fra dette bal og de baller, som fulgte de næste mange år.”

Traditionel jazz – og moderne

Drengene var så begejstrede for det københavnske band, der spillede bastant rytmisk traditionel jazz, at de simpelt hen kaldte jazzklubben i Sorø for ”Peruna Jazzklub”. Senere blev mange andre musikere også hentet til Sorø, deriblandt Københavns Fodvarmere, Fessors Big City Band, Leonardo Pedersen Jazzkapel og senere mere moderne jazzstjerner som Svend Asmussen og Kenny Drew.

Tre af de musikere, der var med i Slaglille for fyrre år siden, er stadig med i bandet. Det er lederen Arne Højberg på trækbasun, klarinetisten Claus Forchhammer og Peter Aller, som spiller cornet. Til jazzklubpremieren i 1973 sendte ”Sjællands Tidende” en journalist, som konstaterede at ”stemningen var høj hele aftenen”, og at der kom hele 320 mennesker for at lytte til jazzen!

Jubilæumskoncerten er lørdag den 2. november på Hotel Postgaarden, Storgade 25, klokken 21.00.

Entré er 100 kr. Der kan forinden reserveres til spisning fra kl. 19.00 (pris: 178 kr.), ligesom Postgaarden har et særligt tilbud om spisning, overnatning og morgenmad for i alt 625 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Billetbestilling ved indbetaling til konto 7030 – 1458579.

postgaarden-soroe