Der er lagt op til fest og farver ved weekendens Sorø Regatta. Flagene vil smelde i det lune sommervejr, når Rasmus Quist, OL-guldvinder i db.sculler sammen med Mads Rasmussen i London står klar på medaljebroen for at dele nogle af de 500 medaljer ud, når Sorø regattaens yngste deltagere går over målstregen. Rasmus er også klar til at skrive autografer.

Roere fra 10 norske, 7 svenske og 31 danske roklubber vil dyste på vandet i forskellige bådtyper og på distancerne 2000, 1500, 1000 og 500 meter – alle med mål udfor ”Skjolden”.

Lørdag roes 75 løb med indledende fra kl. 7.30 frem til 11.15. Eftermiddagens første finale går kl. 13.30 og dagen sidste løb er kl. 18.28 8+ mænd alle klasser på 1000 meter. I denne dyst i ”ro-sportens flagskib” deltager Hadsund, Moss og værtsklubben Sorø Roklub i ”Laboremus”.

Søndag roes 57 løb med indledende fra kl. 7.30. Første finale går kl. 9.00 og frem til kl. 11.30 hvorefter der er pause til kl. 13.15, hvor finalerne slutter med dagens sidste løb kl. 16.45.

Den 86. Sorø Regatta trækker roere i alle aldre fra Norden. 611 hold starter og der roes på i alt 1056 rosæder.

Løbene kan følges fra land fra Kinahøjen mod syd, forbi ”Carlsens Plæne” med bådplads, telte og campingvogne, forbi søklubberne med mulighed for et godt udkig fra Sorø Roklubs forplads, 500 meter før mål. Det er her der er mulighed for at se spændende opløb. Endelig kan opløbet på de sidste 250 meter følges fra tilskuerområdet på ”Skjolden”.

Vi har speakning fra søen lørdag og søndag under finalerne, således at publikum, trænere, ledere og pårørende hele tiden kan holde sig orienteret om, hvordan det går ”deres hold i konkurrencen med de øvrige finaledeltagere.