PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub er med i verdensomspændende konkurrence med 56 roere

Sorø Roklub er på banen i den verdensomspændende 8 Grand Prix turnering, som roes på hjemmebane med 8 roere om et ergometer. De deltagende hold opdeles i 15 klasser efter køn og alder.

I 1. runde af turneringen deltager 176 hold fra 5 nationer. De enkelte holds resultater i hver runde indberettes til central registrering, hvorefter holdene rangeres i de enkelte klasser og får de point, som de har roet sig til.

1. udfordring var, at hver roer skulle ro 2 gange 500 meter stafet. Klubbens 5 talentfulde ungdomshold roede under ledelse af Birgit Juel-Hansen og hendes team af voksne hjælpere. Klubbens voksne roere har kastet sig ind i turneringen med foreløbig 8 damer og 8 herrer.

I junior åben 14 år deltog 8 hold og Sorø Roklubs ”Absalons stjernehold” roede sig i mål på en flot 3. plads mens ”Sorø Mini Mix” kom i mål på 6. pladsen.

I junior 18 år deltog Sorø med et drenge- og et pigehold. Begge Sorø-hold lagde hårdt ud og fører hver deres klasse. I drenge-klassen er der 3 hold og i den tilsvarende pigeklasse er der 2 hold.

Sorøs junior 18 mix ligger på 5. pladsen blandt de 6 deltagende hold.

I veteran +35 har klubben 2 hold. Sorøs veteran herrer roede i mål på en flot 2. plads blandt 13 del-tagende hold. Veteran-damerne roede i mål på 4. pladsen af 10 hold, hvor de fire første hold kom i mål inden for et minut.

Turneringens 2. udfordring roes i begyndelsen af december.