PRESSEMEDDELELSE

Sundhedscafé – åben for alle
Onsdag den 26. oktober 2011 er der mulighed for at få testet balancen og sundheden på Sorø Sundhedscenter, Fægangen 1 i Sorø. Cafeen er åben fra kl. 13.00 til kl. 15.30.

Dagen er inspireret af projektet ”Giv balancen et skub”
Rigtig mange tror, at en dårligere balance er noget, der kommer med alderen og som man må prøve at leve med. Men der er heldigvis rigtig meget, den enkelte selv kan gøre for at styrke sin balance og fortsætte med at gøre de ting, som giver glæde og overskud i livet.

Hvis man har gang- og balanceproblemer, er der gode muligheder for, at rette op på det ved at træne og gennemføre nogle bestemte øvelser hver dag. Dagen er inspireret af projektet ”Giv balancen et skub”. Projektet har vist mange gode resultater og på baggrund af de positive resultater, og med det formål at øge livskvalitet, fysiske funktionsevne og forebygge fald tager Sorø Sundhedscenter nu igen fat på emnet. På dagen kan man få en uforpligtende samtale med en fysioterapeut og få testet balancen. Ud fra test af balancen er der evt. mulighed for at deltage på et balancehold.

Få en snak om sundheden!
Desuden står de sundhedsfaglige medarbejdere klar til at tage en uforpligtende samtale om den enkeltes sundhed. Ligesom man også kan høre om Sorø Kommunes generelle kursustilbud blandt andet: ”Lær at leve med kronisk sygdom”, ”Lev bedre med KOL”, ”Lev bedre med din diabetes”, hør om hjælp til rygestop og om de forebyggende hjemmebesøg i Sorø Kommune.

Sorø Sundhedscenter vil i løbet af eftermiddagen servere gratis te/kaffe med kage og der er mulighed for at være med i lodtrækningen om en præmie.

Følgende sundhedstest kan man få målt på dagen

• Få testet balancen

• Få målt vægt, fedtprocent og taljemål

• Få målt blodtryk og blodsukker

• Rygere eller X-rygere kan få målt lungefunktion.