PRESSEMEDDELELSE

Få hjælp til at bruge nettet
I oktober sætter Sorø Kommune fokus på ældres brug af it. Med it-kurser, Seniorsurf og SeniorUge bliver der masser af hjælp at hente for seniorer som gerne vil høre om de mange muligheder.

Hvad enten du vil have dig en NemID, lære hvordan du kan betjene dig selv i forhold til kommunen eller gerne vil prøve at surfe på internettet under trygge forhold, så bliver der masser af mulighed for det i oktober måned hvor Sorø Kommune sætter fokus på ældre og it.

Sammen med Ældresagen holder Sorø Kommune en række it-kurser for ældre. Biblioteket inviterer til Seniorsurf, og hele uge 41 (fra den 10. til den 14. oktober) er der senioruge i Borgerservice.

”Erfaringerne viser at rigtig mange ældre gerne vil lære de nye muligheder at kende. Det vil vi gerne bakke dem op i. Derfor sætter vi nu fokus på ældre og it, og sætter oktober måned af til at være særligt opsøgende i forhold til de ældre borgere,” siger borgerservicechef i Sorø Kommune, Bodil Thomsen.

Flere og flere ældre færdes hjemmevant på internettet. Tal fra Danmarks Statistik viser at de ældre i stadigt stigende grad tager internettet og de digitale muligheder til sig. Alene i 2010 gik 148.000 ældre på nettet for første gang, hvilket svarer til næsten en femtedel af alle de ældre som ikke tidligere havde været på nettet. I alt kan over halvdelen af de 65-89-årige nu kan kalde sig netbrugere.

Ældre og it – akiviteter i oktober
7. oktober: SeniorSurf på biblioteket kl. 10-14. Kom og surf!

12. og den 26. oktober: it-kurser for ældre v/ Sorø Kommune og Ældresagen. Begge dage kl. 9:30-11:30 på Sorø Rådhus og kl. 15-17 på Stenmagle Skole. Tilmelding til Lisbet Chemnitz på 53 26 19 42.

10.-14. oktober (uge 41): Senioruge i Borgerservice. Få hjælp til NemID, digital selvbetjening og meget mere.