PRESSEMEDDELELSE

Seniorerne var flot repræsenteret af landsholdsroeren ”lette” Christian Mølvig, som roede mesterskab om Nordisk mesterskab med de tunge drenge og kun et flækket nakkehår skilte ham fra bronzemedaljen i søndagens NM-løb.

Sorø stærke herre-otter med Hans Peter Busk, Klaus Rasmussen, Mads-Kruse Andersen, Christian Mølvig, Gert Iversen, Bo Vilhelmsen, Thomas Larsen, Peder Lillelund og styrmand Jacob Dahlerup var helt suveræne og vandt otteren begge dage. Søndag tog Nicolaj Bisgaard Nielsen over for Hans Peter Busk.

I Sorø Regattaens masterløb havde Sorø Roklub 19 roere til start i forskellige bådtyper. I single sculler blev Ulla Hvid suverænt vinder og senere på dagen tog hun guldet i db.culler sammen med makkeren og klubkammeraten Ruth Köster i en afdeling med 6 deltagere.

I samme løb blev Sorøs Elsebeth Nielsen og Annika Lindkvist nr. 4. Annika er svensker bosat i naturskønne Sorø. Annika begyndte at træne og ro i Sorø Roklub i maj 2010. Det var hendes debut på kaproningsbanen sammen med Elsebeth Nielsen.

I anden afdeling af dobbelt sculler var fem både og Ingrid Petersen og Birgit Juel-Hansen roede sig i mål på andenpladsen efter Fredensberg og med klubkammeraterne Gitte Niven Christensen og Laila Hjorth på 4. pladsen.

Merete Busk, Ingrid Petersen, Jane Steensberg roede dobbelt firer i konkurrence med 3 andre hold. Fredensborg vandt. Roskilde og Sorø kæmpede hårdt om 2. pladsen: Roskilde kom i mål 67 hundrededele af sek. foran Sorø kvartetten.

Lars Bo Andersen vandt guld i sin klasse med Sorøs ”Mexico–roer” roer Klaus Rasmussen på andenpladsen. Klaus bor med sin familie i Mexico. Han træning foregår på den robane, der engang blev brugt OL i Mexico. Han roede for mange år siden kaproning i Nakskov. Klaus roede kaproning på Sorø sø for 27 år siden.

I dobbelt sculler roede Lars Bo Andersen og Thomas Thougaard sig til en andenplads efter det stærke far-søn hold fra Lemvig og med Ringsted på 3. pladsen og DSR på 4. pladsen. I anden afdeling af db.sculler løbet deltog 5 både og Peter Lindblom og Martin Köster sluttede på 4. pladsen.

Sorø havde to herrefirere i konkurrence. I første afdeling var der 5 både og Martin Köster, Peter Lindblom, Jens Erik Redsted Jensen og Leif Hansen og kvartetten sluttede på 4. pladsen.

I anden afdeling var der 5 hold og Mads Kruse-Andersen, Poul Juel-Hansen, Thomas Thougaard, og Arnold Pedersen roede sig i mål på 3. pladsen.