PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub sætter sit aftryk på ”ro-VM” i Bled

Mangeårige træner Gert Busk har trænet mange af dette års VM-roere!

I olympiske bådtyper gælder det Jacob Barsø, Roskilde Roklub, en del af den danske ”guldfirer” – vinder af dette års World Cup og udtaget til VM i Bled. Jacob trænede i to år i Sorø Roklub sammen med Emil Kjerri, Christian Asmussen og Michael Ludwigsen og Mathias Lyster, KR.

Holdet deltog i U23 VM i den tunge klasse. Michael Ludwigsen, Danske Studenters Roklub, ror nu på den ”tunge” herre dobbelt firer, som er udtaget til VM i Bled.

I ikke olympiske bådtyper ror Roskildes Martin Batenburg, i Sorø-tiden makker med Ulrich Berner Høgstedt i toer og roede bl.a. i Amsterdam. I dag ror Martin på den ”lette” herre dobbelt firer. Stærke Jens Vilhelmsen, Roskilde Roklub, har også været omkring Gert Busk og Sorø Roklub. Jens har roet på ”guldfireren” og er nu en del af den danske letvægts otter – sammen med Bagsværds Jacob Søgaard Larsen, som i de sidste år i juniorklassen trænede og roede toer sammen med Emil Kjerri i Sorø.

Dette makkerpar roede JNM og JVM. Jens Vilhelmsen roede i Sorø-tiden sammen med Emil Christensen, Ulrich Høgstedt og Chris og deltog i bl.a. U23 VM i Glasgow. Jens Vilhelmsens bror Bo Vilhelmsen bor og træner i Sorø Roklub.