PRESSEMEDDELELSE

Bliver din kælder oversvømmet næste gang?
Sorø gik fri af vandmasserne i denne omgang – men der er mere regn på vej, og boligejere opfordres til at få styr på dræn og afløb.

Weekendens styrtregn over København og Roskilde den 2. juli nåede ikke til Sorø, men på et tidspunkt får vi også vores andel af nedbøren. Her kommer borgerens egensikring af boligen til at stå sin prøve. Kommer du til at stå i kloakvand til knæerne eller slipper du tørskoet igennem? Ved du, hvad du kan gøre?

Læs mere på Sorø Kommunes hjemmeside – download pjecen “Vand i kælderen.”

Det er dig, der skal sikre din kælder mod oversvømmelser!
Teknologisk Institut har beskrevet to løsningsmuligheder som gør det let for dig at sikre dig mod vandskader. Kort fortalt skal du installere følgende:

1. En højvandslukker til gråt spildevand (spildevand fra almindelig husholdning – ikke toiletvand), som kun kan bruges i installationer og på ledninger, der fører gråt spildevand. Højvandslukker skal være CE-mærkede og bruges på liggende ledning eller i gulvafløb.

2. En højvandslukker til toilet. Her må der kun anbringes højvandslukker med 2 uafhængige klapper, hvoraf den ene lukkes elektrisk.

Begge installationer skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Et lyspunkt i styrtregnen
Med de nye regler om servicefradrag i forhold til regeringens BoligJobplan, er der godt nyt til dig, der vil renovere dræn eller afløb, idet du nu kan få et skattefradrag for lønudgiften til den autoriserede kloakmester. Skattefradraget er på 15.000 kr/person/år, dog maksimalt 30.000 kr/husstand/år. Ordningen løber indtil 2013.

Opfordring
Sorø Kommune opfordrer derfor alle til at få bragt deres dræn og afløbsforhold i orden, mens tid er. Det gælder også de grundejere, der endnu ikke har fået separeret afløb på egen grund, og grundejere på landet, som de kommende år skal have forbedret deres afløbsforhold.

Du er velkommen til at ringe til Ann Laursen eller Ole Ekstrand, som kan vejlede dig om renovering af afløb og dræn på din egen grund (tlf. 57 87 60 00).