PRESSEMEDDELELSE

Ro-præsident og forbundsformænd holder kongres
Lørdag formiddag holder Præsidenten for Nordisk Roforbund og de nordiske landes forbundsformænd med flere kongres på Sorø Kultur-& Fritidscenter. Man skal bl.a. drøfte fælles nordiske rotiltag, kommende afvikling af Nordiske Mesterskaber, således at Dansk Forening for Rosport kan sende stafetten videre fra Sorø til Norge.
Sorø Roklub er talstærk på hjemmebanen.

De lokale helte og heltinder starter i forskellige bådtyper og aldersklasser i 17 løb med 22 hold om lørdagen. Søndag har værtsklubben 19 hold på banen i 27 løb. Desværre kommer ”Laboremus” ikke på vandet med damerne ved årerne, idet de begge dage er alene anmeldt. Klubbens herrehold i otter er mere heldige, idet de skal i konkurrence begge dage med 4 andre ottermandskaber. Sorø Roklub er repræsenteret af yngste jun. B roer hen over senior til ældste Mastersroer. Sorøs unge ro-talenter i jun. B og C fortsætter naturligvis kampen om TU CUP-point. Status er at de alle ligger i ”top 5”.

Sorø landsholdsroer Christian Mølvig ror om NM lørdag i single sculler, hvor der er 18 roere til-meldt og i søndagens revancheløb, Nordic Open, hvor der er tilmeldt 14 roere.

Iblandt Sorø-roerne er to roere med mexicansk islæt, idet tidligere Nakskov-roer Klaus Rasmussen er hjemme fra bopæl og arbejde i Mexico sammen med sønnen Klaus Rasmussen Mendez, som er født i Mexico. Far Klaus ror bl.a. herre firer og otter, mens sønnen ror single og dobbelt sculler i jun. B – sidstnævnte sammen med Anders Lindblom. Spændende om der kan findes den rette mexicanske takt og rytme i disse løb på Sorø sø.


Sorø Kultur og Fritidscenter