PRESSEMEDDELELSE

Nyansat koordinator skal styrke frivilligt arbejde
Sorø Kommune har ansat en frivilligkoordinator, som skal arbejde for koordinering og synliggørelse af den frivillige indsats og styrke dialogen mellem kommunen og det frivillige område.

Koordinatorstillingen er et synligt resultat af Sorø Kommunes øgede fokus på samspillet mellem det offentlige og den frivillige sektor.

Byrådet har igangsat udviklingsprojektet ”Partnerskaber – slip ildsjælene løs,” som blev skudt i gang med en stor frivilligmesse i Sorø Hallen den 9. april. Her deltog fyrre foreninger og var med til at generere en masse ideer til hvordan området kan udvikles og styrkes.

Et af de første fokusområder er at få synliggjort foreninger i forhold til hinanden, skabe bedre mulighed for kontakt og samarbejde og give de frivillige en mulighed for at finde det helt rigtige frivillige arbejde.

Frivilligkoordinator Elisabeth Serena fortæller: ”Blandt andet efterspurgte foreningerne en job-bank for frivillige. Men sådan en findes faktisk allerede – på portalen www.frivilligjob.dk. Her kan man finde frivilligt arbejde fra alle slags foreninger, f.eks. sociale foreninger, idrætsforeninger, børne- og ungdomsforeninger, kulturelle foreninger og foreninger, der arbejder med natur og miljø. Frivillige foreninger og organisationer kan lægge ”jobannoncer” ind på frivilligjobbanken ganske gratis. Det er en nem måde at rekruttere nye frivillige på. På den måde bliver min opgave i høj grad at skabe synlighed om de muligheder der findes, så det bliver nemmere at være både frivillig og frivillig forening i Sorø Kommune.”

Af andre forslag fra idékataloget fra messen var et frivilligcenter, en kompetencebank, en årlig frivillighedsmesse og en fælles hjemmeside med aktivitetsoversigt.

Hvis du vil vide mere
Læs mere om frivilligt arbejde i Sorø Kommune på www.soroe.dk/frivillighed. Her finder du også link til frivilligjobbanken.

Har du spørgsmål, ideer til initiativer inden for det frivillige område eller vil du måske selv være frivillig? Så kontakt frivillighedskoordinator Elisabeth Serena på mail eser@soroe.dk eller på telefon 57 87 60 94.

Sorø Rådhus