PRESSEMEDDELELSE

Nyt erhvervsudviklingsråd godt fra start
Højt til loftet og en fælles vilje til handling. Sådan beskriver et af medlemmerne i Sorø Kommunes nye Erhvervsudviklingsråd sit indtryk fra rådets første møde i tirsdags.

Første møde i Sorøs nye Erhvervsudviklingsråd gav masser af konstruktive indspark og forslag til konkrete indsatser. Både de deltagende erhvervsledere og kommunen glæder sig til at trække i arbejdstøjet.

”Vi er kommet rigtig godt fra start. Der er masser af gode ideer og en stor vilje til at få dette her ud over stepperne. Jeg fornemmede en stor åbenhed – også fra kommunens side. Man er villig til at lytte til kritik og se på hvordan man kan gøre det bedre,” siger Torben Halgaard fra Danske Bank.

Borgmester Ivan Hansen deler hans opfattelse: ”Jeg fornemmer helt klart et erhvervsliv som gerne vil noget. Som gerne vil engagere sig og være med til at løfte de fælles udfordringer. Det er meget positivt,” siger borgmesteren. ”Jeg hører også et tydeligt budskab til os i kommunen – nemlig at det er vigtigt at vi følger trop og ikke sidder på hænderne. Der skal ikke snakkes – der skal handles.”

Og der er masser at tage fat på. Både image og infrastruktur trænger til et løft, og ideerne er mange. Som et andet rådsmedlem, Paw Nielsen fra Højvang Miljølaboratorium, formulerer det: ”Nu er der kastet en masse bolde i luften. Så skal vi til at sortere og prioritere, hvad det er, vi skal fokusere på.”

Intensiverer indsatsen
At opbakningen til rådets arbejde er stor ses blandt andet i at rådsmedlemmerne valgte at mødes hyppigere end det oprindeligt var planlagt. Der er således planlagt møder både i juni og august.

”Nu er vi kommet godt fra start. Så gælder det om at skabe nogle synlige resultater og hive nogle sejre hjem. Det tager tid at udvikle et erhvervsklima, men nu gælder det om for alvor at komme i arbejdstøjet, så vi sammen kan skabe en erhvervsudvikling til glæde for alle i Sorø,” siger Torben Halgaard fra Danske Bank.

Næste møde i Erhvervsudviklingsrådet bliver holdt sidst i juni.


Sorø Rådhus