PRESSEMEDDELELSE

Din Private Kok skruer op for blusset i Sorø
Firmaet Din Private Kok skal fremover levere mad til de borgere, som får mad bragt ud til eget hjem. Andre madleverandører opfordres til at melde sig på banen.

Sorø Kommune har tidligere udmeldt, at firmaet Din Private Kok overtager opgaven med at levere mad til borgere i plejecentre og nogle af kommunens botilbud til handicappede.

For modtagere af madservice i eget hjem har afgørelsen på Sorø Kommunes udbud på området været længere undervejs, da Sorø Kommune her har samarbejdet med Ringsted og Lejre kommuner om udbuddet.

Nu ligger det imidlertid fast, at Din Private Kok også har vundet denne opgave, hvorfor alle modtagere af madservice i Sorø Kommune fra den 1. september som udgangspunkt vil få maden fra Din Private Kok. Dog er Madservice til borgere i eget hjem omfattet af fritvalgslovgivningen, hvorfor også andre leverandører kan melde sig på banen. Hvis andre leverandører kan matche kvalitetskravene og den ved udbuddet opnåede pris, vil de blive godkendt af Sorø Kommune, så borgerne kan få flere løsninger at vælge imellem.

”Det gode ved Din Private Kok er, at både smagspanelet, vores fagpersoner og vores indkøbsfolk vurderer, at Din Private Kok har leveret det bedste bud,” siger udvalgsformand Annette Raaschou van der Star, Social og Sundhedsudvalget.

Udvalgsformanden ser alligevel gerne, at andre leverandører melder sig på banen.
”Det er selvfølgelig godt for borgerne, hvis der kommer flere forskellige leverandører på banen. Borgerens frie valg kan bidrage til, at firmaerne holder fokus på at udvikle kvaliteten, for gør de ikke det, så går kunderne jo over til konkurrenterne,” siger Annette Raaschou van der Star.

I tiden frem til opgaveoverdragelsen den 1. september vil Sorø Kommune i samarbejde med Din Private Kok sikre, at overgangen til den nye leverandør sker så smidigt som muligt.

FAKTA

Byrådet i Sorø Kommune besluttede i efteråret 2010 at gennemføre et udbud af kostproduktionen, således at det fremover vil være op til en ekstern leverandør at levere kost til de borgere, der modtager madservice. Baggrunden for byrådets beslutning var blandt andet, at Sorø Kommunes egne produktionskøkkener er nedslidte. Det ville således kræve betydelige millioninvesteringer, hvis egenproduktionen skulle opretholdes.

Udbuddet er opdelt i to dele:

Delaftale I omhandler leverancer af mad til ældre i eget hjem. Denne del af udbuddet er gennemført i samarbejde mellem Sorø, Ringsted og Lejre kommuner, og er vundet af firmaet Din Private Kok, der er hjemmehørende i Kødbyen i København. På dette område gælder den såkaldte fritvalgslovgivning. Det indebærer, at flere leverandører kan godkendes, hvis de kan matche det vindende tilbuds pris og kvalitet. I så fald vil madservicemodtagere i eget hjem frit kunne vælge blandt de godkendte leverandører.

Delaftale II omhandler leverancer af mad til borgere i plejeboliger og enkelte botilbud i Sorø Kommune. Allerede i marts lå det fast, at dette deludbud var vundet af Din Private Kok, som på dette område være eneleverandør i de kommende fire år.

Laksesteak med grøntsager fra Din Private Kok