PRESSEMEDDELELSE

Isen er gået af søen! Sorø Roklub slår portene op og sætter bådene i.
Standerhejsning søndag den 3. april kl. 11.00 på forpladsen ved roklubben – alle er velkomne!

Roerne er utålmodige for at komme ud på Sorø sø og træne efter en lang og ekstrem hård vinter med indendørs træning i ergometre, afvekslende med styrke- og vægttræning, gymnastik og løbetræning. Alle er til klar træningen på vandet – til at komme ud i lyset, luften og den smukke natur!

Klubbens mange ungdomsroere har på det seneste været så utålmodige at de i sidste uge resolut tog 8 ergometre og satte dem op til en otter i solen på forpladsen og trænede der på skiftende hold under ledelse af Birgit Juel-Hansen. Det var en rigtig sjov oplevelse, som måske gentages i denne uge, hvis vejret tillader det. Forældre vil få mulighed for at se det, når de kommer til møde i roklubben onsdag den 30. marts kl. 17.30

Trygfondens redningsveste
Ved standerhejsningen præsenteres de af Trygfonden sponsorerede rednings- og svømmeveste samt oppustelige veste, som roerne skal bruge på den daglige træning på søen fremover indtil vandet er blevet varmere. Hertil kommer at klubbens træner- og ledsagebåde er sejlklare, så de kan ledsage roerne under træning på søen. I den kolde tid træner ingen roere på vandet uden træner- og ledsage-båd, så kaproningschef og træner Gert Busk får nok at se til, ligesom instruktør Ole Jørgensen vil være på vandet i forbindelse med motionsroningen.

Roerne har lige afholdt kursus i brug af veste til søs, livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter. Den nærmeste hjertestarter findes på Sorø Kultur- og Fritidscenter. I tilfælde af hjertestop til lands eller vands skal roerne af sted til SKF og hente den der. Alle kursusdeltagere var holdvis på SKF for at se, at den hænger i lokalet bag ”den grønne yderdør”, og det er her den skal hentes – med sig skal de huske nøglen til ”den grønne dør”.


Soroe sø med springvand